‘Sober’ afscheid Wolfsen kost 25.000 euro

Aleid Wolfsen krijgt op zijn eigen nadrukkelijke verzoek een sober afscheid als burgemeester van Utrecht. Toch kost het feest waarop de geplaagde Wolfsen wordt uitgezwaaid de gemeenschap alsnog rond de 25.000 euro. na een burgemeesterschap dat werd gekenmerkt door incidenten en dat door velen als mislukt wordt beschouwd komt er dus toch een prijzige afscheidsreceptie.
 Dat meldt het AD. Hoewel een aanzienlijke hoeveelheid geld is is het relatief weinig. Het feestbudget van Wolfsen is bijvoorbeeld een stuk lager dan dat van bijvoorbeeld Job Cohen. Die kreeg na zijn afscheid als burgemeester van Amsterdam in 2010 een borrel ter waarde van 45.000 euro. Rotterdam maakte het helemaal bont. De havenstad nam destijds voor maar liefst 200.000 euro afscheid van burgemeester Ivo Opstelen.
Op 1 januari neemt Jan van Zanen (VVD) het stokje over van PvdA'er Wolfsen. Die houdt daarna een sabbatical om zich te bezinnen op zijn toekomst. Hij maakt geen gebruik van de wachtgeldregeling.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Vogelbeest

    Volledig falen en dan een feestje krijgen wat meer kost dan een bijstandmoeder per jaar krijgt.
    Een bosje bloemen van 5,- was ruim voldoende geweest.

  2. Kees Cornelder

    Die sabbatical had hij moeten houden voordát hij besloot om naar het burgemeesterschap van Utrecht te solliciteren, met als kernvraag: ben ik daar wel geschikt voor.
    NEE dus, zoals inmiddels is gebleken. Jammer voor Utrecht!

Reacties niet toegestaan