Gordon’s racisme haalt zelfs de Amerikaanse media

In Nederland kijken we niet echt op als Gordon rare dingen zegt. Dat is zijn bestaansrecht tenslotte, zijn handelsmerk. Maar de Amerikaanse media hebben gehoord van de ongemeen racistische uithalen van Gordon in Holland Got Talent tegen een deelnemer met Chinees bloed. Hij zei al die dingen die je achterlijke oom op verjaardagspartijtjes ook zegt over Chinezen. Maar in de VS kijken ze toch op van de uitlatingen van Cornelis Willem Heuckeroth, zoals Gordon eigenlijk heet. We laten Gawker, site voor de alternatieve New Yorkse elite, aan het woord Shockingly Racist Got Talent Judge Makes Howard Stern Look Tame America's Got Talent may have cast the country's top shock jock, but Howard Stern looks like the host of Church Hour next to Holland's Got Talent judge Cornelis Willem Heuckeroth. The local radio and TV personality, who goes by "Gordon," shocked many last week when he directed a series of unbelievably racist remarks toward a contestant of Chinese descent. Xiao Wang, an intensely talented performer who stunned the audience with his rendition "La donna è mobile" from Verdi's Rigoletto, was knocked down at every stage by Gordon's bigoted barbs. "Which [Verdi] number are you singing," Gordon asked when Xiao, "Number 39 with rice?" Following the performance, Gordon mocked Xiao's accent by referring to his voice as a "surplise." "Honestly, this is the best Chinese I've had in weeks," Gordon yucked. "And it's not a takeaway." Even after Xiao left the stage, Gordon wasn't quite done, turning around to the audience and saying, in Dutch, "he looks like a waiter from a Chinese restaurant." Finally, Gordon's American co-judge Dan Karaty informed him that he's "really not supposed to say things like that to people." "What?" responded Gordon, who remained unclear on why being a flagrant racist is wrong. Some have called on Simon Cowell, founder and owner of the international Got Talent franchise, to fire Gordon from the show.

Bron(nen):   Gawker      

23 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Heel pijnlijk en stuitend. Tegelijkertijd denk ik dat Amerikaanse media snel in ‘n kramp schieten omdat hun eigen, zeer recente verleden zo racistisch is geweest. Veel racistischer dan wij ooit in de 20e of 21e eeuw waren.

  • Karel Kritisch

   Het land met een eigen Nazipartij en de KKK. Waar de kots van het vrije woord zege viert.

   (in antwoord op Kopje thee)
 2. Heldoppantoffels

  Het zou mij niets verbazen als eea in scene is gezet. Bovendien hebben de amerikanen een dikke laag boter op het hoofd. Als het gaat om normen en waarden dan wil ik dat volgevreten asociale volk de komende 50 jaar niet meer horen.

  Bovendien heb ik liever een relnicht op TV die toch niet serieus wordt genomen, dan een smeerlap als president in het witte huis, die oorlogen start onder valse voorwendselen.

 3. Paulraw

  Echt, Zwarte Piet-kritikasters, hoe komen jullie erbij ,Nederlanders denken echt niet racistisch hoor … Alleen zijn ze zo bot, ze hebben het zelf niet eens door dat ze racistische praat uitslaan.

  *sarcasme mode off*

  https://www.welingelichtekringen.nl/opinie/242905/dit-is-de-foute-grap-van-daphne-bunskoek-waarvan-op-facebook-kwaad-wordt-gesproken.html

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/11/vara_humortv_tjokvol_racistisc.html#more

  • Kopje thee

   Heel goed, dat je die twee linkjes plaatst. Want met termen als ‘bot’ en ‘gevoelloze humor’ sla je de spijker op z’n kop. In een overgevoelig land is humor al snel gevoelloos. (Schreef ik hier al eerder.) Humor relativeert – jij doet dat duidelijk niet. Van relativeren is nog nooit oorlog gekomen. In tegendeel. Het is juist de verkrampte dictatuur van verongelijktheid die tweespalt zaait. Heb je wel eens shows van Richard Pryor en Eddie Murphy gezien? Hoe karikaturaal zij Italianen, witten, zwarten, Afrikanen, Chinezen neerzetten? Of mogen zij dat van jou, omdat ze niet wit zijn? Tuurlijk, Gordon schiet wel eens uit de bocht. Dit was smakeloos. Maar om nu meteen het ganse Nederlandse volk als racistisch in de hoek te zetten (vanwege Zwarte Piet of Gordon) slaat helemaal nergens op… dat is gewoon zoeken naar heibel. Kijk, en dat vind ik nou eng.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Natuurlijk denken niet alle Nederlanders zo ,dat weet ik ook wel .Maar als je een discussie moet aangaan met antipieten enz ,dan helpt het afranselen van slaven niet echt zoals bij de ”grap” van Bunskoek.
    Er zijn nu eenmaal altijd gekken die agressief worden van zulke dingen,ook al was het maar een slechte grap.
    Dit soort botheid door bekende BN-ers geeft juist het beeld dat men het wel bon ton en acceptabel vindt om eens lekker los te gaan tegen ”buitenlanders”,gezien alle positieve vrolijke comments op allerlei sites.Waardoor het misplaatste beeld ontstaat bij de doelgroep dat heel NL uit racisten bestaat .Met je publieke functie op tv en bijbehorende verantwoordelijkheid zou je als BN-er toch wel beter moeten weten.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Ik moet ze nog tegenkomen, de gekken die agressief worden. De racistische moorden in NL liggen nou niet bepaald voor het oprapen. En het ‘lekker losgaan’ betreft alle komieken; zowel van oerhollandse afkomst als komieken als Najib Amhali, die het ook van (soms geestige) stereotypen moet hebben. Even lachen lucht op, haalt de spanning uit de lucht. Op alle slakken zout leggen doet dat zeker niet. Dan begeef je je op ‘n hellend vlak: dat van het taboe. En afgezien van de kleur: met een dikkere huid is het leuker leven.

     (in antwoord op Paulraw)
   • Spiegelbeeld

    Weer een bewijs dat Nederland racistisch en discriminerend is! Humor is wat anders dan mensen beledigen om hun ras of geloof! Het is al lang duidelijk dat Nederland haatdragend is.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Oh, dus jij eigent je de macht toe om voor anderen bepalen wat humor is en hoe die eruit moet zien? Godzijdank hebben Christenen nooit jouw mening uitgevent want dan konden de meeste komieken wel opdoeken. Echt, ga eens even kijken naar shows van Pryor, Murphy en andere goede stand-up comedians, voordat je met grote, hysterische woorden over ‘Nederland’ gaat smijten. Maak eens een reisje. Dan zou je ontdekken dat de meeste volkeren op deze aardkloot nog véél racistischer en xenofobischer zijn dan het Nederlandse. Of neem ‘n kopje thee. Het valt allemaal nog wel mee, hoor. Het Verschrikkelijke Leven in het Verschrikkelijke Nederland.

     (in antwoord op Spiegelbeeld)
    • Karel Kritisch

     Je bent zeker nooit over de grens geweest?

     (in antwoord op Spiegelbeeld)
     • Vogelbeest

      Inderdaad! Wellicht zijn Nederlanders gemiddeld niet heilig. Internationaal gezien zitten we zeker bij de top qua verdraagzaamheid en tolerantie.
      Wie dat anders ziet mag bijbels gaan uitdelen in moslim-landen, als blanke vrouw een voettocht door Afrika of het midden-oosten gaan houden, of proberen als alleenstaande zonder baan te integreren in Azië. Dus niet zeuren over de kleine scope, ik draag 70% van de planeet aan om je kansen uit te testen. Succes!

      (in antwoord op Karel Kritisch)
 4. De Staatsburger

  Iedereen is een racist en dat is helemaal niet erg. Mensen, die vinden dat iedereen gelijk is, zijn veel enger dan melige nichten die grapjes maken over over iemands afkomst.

 5. arman

  Ach ja, iedereen weet dat de gemiddelde Nederlander een clown is. Je moet met een aantal Nederlanders eens om de tafel gaan zitten en luisteren naar het gemiddelde gespreksniveau, het is alsof je met een stel cabaretiers om de tafel zit net voordat ze gaan optreden. Gekke Henkie en clownachtig gedrag is Hollands eigen.

 6. vanhetgoor

  Amerika kan het zich maar niet voorstellen dat er ook landen zijn waar men geen trauma’s heeft van het racisme. Het is dáár nog niet zo lang geleden dat zwarten niet welkom waren in die bioscoop of in een ballroom, toen ik jong was was er nog een strikte segregatie (dat is dus ‘apartheid’ voor de mensen die dat woord niet kennen). Ja dat is wel vorige eeuw, maar die mensen zijn nog niet gepensioneerd!

  Omdat Amerika het zich niet kan voorstellen dat er ook mensen zijn die gewoon domme grappen kunnen maken over onderwerpen die in Amerika niet besproken kunnen en mogen worden, daarom is men verbolgen!. Dat zegt niets over Gordon, maar alles over de gemiddelde Amerikaan

  • Tascha

   De chinezen waren er anders ook niet over te spreken.

   En het zijn witte Nederlanders die in Nederland geen trauma hebben van racisme.
   Mensen met anderen huidskleuren hebben er wel last van en protesteren er wel tegen, dat wordt alleen niet opgemerkt omdat de groep zonder trauma het trauma veroorzaakt en als ze dat zouden moeten toegeven zou dat te traumatisch voor ze zijn…

   (in antwoord op vanhetgoor)
 7. Cervantis

  ” Volgens de Conventies van de Verenigde Naties betekent raciale discriminatie “elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong die het doel of effect heeft van opheffing of aantasting van erkenning, genieting of uitoefening, op basis van gelijkwaardigheid, van mensenrechten, en fundamentele vrijheden in het politieke, economische, sociale, culturele of enig ander veld van het openbare leven.”
  Feitelijk kun je concluderen dat iedereen wordt gediscrimineerd op bv uiterlijk (mooi of lelijk) dun of dik, oud of jong, zwart of wit, groot of klein, christen of moslim enzovoort. Ook zoiets als positieve discriminatie is misleidend omdat er dan altijd sprake is van een groep die bevooroordeeld wordt t.o.v. een andere groep die als gevolg daarvan weer gediscrimineerd wordt. Discriminatie is altijd en overal door de hele maatschappij heen

  • Daan

   Hé Cervantis, bedankt voor je reactie die totaal niks bijdraagt. Definities kunnen we zelf ook wel opzoeken.

   (in antwoord op Cervantis)
   • Cervantis

    Kennelijk vind je het wel belangrijk genoeg om erop te reageren? Helaas is het geen zinvolle bijdrage

    (in antwoord op Daan)
  • Tascha

   “Feitelijk kun je concluderen dat iedereen wordt gediscrimineerd op bv
   uiterlijk (mooi of lelijk) dun of dik, oud of jong, zwart of wit, groot
   of klein, christen of moslim enzovoort.”

   Echt? Toon het eens aan dan?

   (in antwoord op Cervantis)
 8. Daan

  Simon Cowell bellen heeft geen zin, want die heeft de formule van dit flutprogramma mede bedacht. Het hele programma hangt aanelkaar van de doorgestoken kaarten en truukjes met vooroordelen. Lelijke mensen kunnen niet zingen en oh oh oh wat een verrassing opeens. Als je op youtube de versies van verschillende landen ziet, zie je alle overeenkomsten, die dus gewoon in het script staan. Dat het hoofdjurylid een achterlijke itritante lul is, dat hoort er ook gewoon bij.

 9. Guest

  Blijkbaar kunnen dit soort Hollanders niet meer dan dit soort commentaar leveren als er maar enige jaloezie in het spel is.

 10. Guest

  Diep triest hoe laag Nederlanders zich gedragen en niet willen toegeven dat ze racistisch en vol jalouzie zijn. Groot voorbeeld voor typisch hollander: Gordon

Reacties niet toegestaan