Gordon: “Ik ben geen racist, het ligt aan het internet”

Is Gordon van Holland’s Got Talent racist? Zelf legt hij in De Telegraaf uit dat dat niet zo is.  Het jurylid was een week in het buitenland en is verbaasd over alle ophef:  „Ik ben  in de verste verte geen racist. De grap tegen Xiao Wang is ook absoluut niet racistisch bedoeld. Als grappenmaker maak je soms keuzes wat je wel en wat je niet zegt en er zitten bij de honderden dingen die ik roep, altijd wel een paar opmerkingen die misschien minder grappig zijn. En aangezien de uitzending op zaterdag eerst geen enkele reactie teweeg bracht in de media of bij het publiek, denk ik dat men zich er niet eens van bewust was geweest als er op woensdag, vier dagen na uitzending, niet plotseling via een internetforum in Amerika aandacht aan werd besteed.  Een racist is in mijn ogen iemand die met haat tegenover een bepaalde bevolkingsgroep staat en daar distantieer ik mij van. Het grapje tegen Xiao Wang is een onschuldig stigmatiserend grapje. Wellicht had het ‘cabaret’ geheten als Theo Maassen, Youp van ’t Hek of Hans Teeuwen het hadden gezegd.”   Amerikanen en Chinezen hebben volgens Gordon zelf  racistische trekjes. "Dan ben ik een trotse Nederlander die de mogelijkheid krijgt en neemt om op tv dit soort grappen te maken! Nederland het land van tolerantie en vrijheid! En niet zoals al die idioten op internet nu roepen dat wij racisten zijn omdat we Zwarte Piet hebben rondlopen met Sinterklaas. Laat ze lekker kletsen. En ze zouden willen dat ze een jurylid hadden die durfde te zeggen wat ik zeg zonder dat hij in de gevangenis verdwijnt!”

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Gordon heeft een intellect equivalent aan dat van een paling. Ik ben wel in voor een geintje, maar vond het gewoon genant, zeker omdat meneer maar bleef doorgaan.

 2. Captain Caveman

  Volgens mij is Gordon idd geen racist, maar eerder een arrogante relnicht die zichzelf enorm leuk vindt wanneer hij mensen totaal afzeikt.

  • Prikker

   Gordon is naar mijn mening een kampioen in de hedendaagse trend van verhuftering, want alles wat hij doet is gewoon zo hufterig mogelijk zijn en dan hard lachen om z’n eigen malligheid.

   Het enige dat vóór Gordon spreekt is dat hij niet discrimineert in z’n hufterigheid… iedereen krijgt z’n fair share.

   (in antwoord op Captain Caveman)
   • Captain Caveman

    De spijker op zijn kop.
    Gordon is levend voorbeeld van de afzeik “humor” wat we hier in het westen hebben omarmt.
    Het is een verademing om dan bijvoorbeeld naar een Australisch programma op tv te kijken waar mensen positief benaderd en in hun waarde gelaten worden

    (in antwoord op Prikker)
 3. utsjaermets

  Ik ben het eens met de holenman. Volgens deze definitie (wikipedia) is Gordon geen racist : Volgens de Conventies van de Verenigde Naties betekent raciale discriminatie “elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong die het doel of effect heeft van opheffing of aantasting van erkenning, genieting of uitoefening, op basis van gelijkwaardigheid, van mensenrechten, en fundamentele vrijheden in het politieke, economische, sociale, culturele of enig ander veld van het openbare leven”.
  Hij heeft (weer eens) een hele slechte ‘grap’ proberen te maken om zelf de aandacht op zich te vestigen.
  Het opklooien van dit soort akkefietjes lijkt wel volkssport geworden.

 4. reageermeneer

  Gordon een racist noemen is hetzelfde als Gordon serieus nemen. Dat is toch onmogelijk? In zijn programma’s met Joling, zoals ‘over de vloer’ of hoe het mag heten, bedient hij zich van dezelfde soort ‘humor’. Dan kijken er twee miljoen en hoor je niemand verontwaardigd reageren.

Reacties niet toegestaan