Ferry Mingelen blijft op televisie

Ferry Mingelen blijft ook na zijn afscheid bij Nieuwsuur op televisie. De politiek verslaggever vertelde maandag op Radio 2 dat hij met drie omroepen in gesprek is. "Ik blijf wel op televisie, maar niet meer iedere dag", zei Ferry.

Op Twitter meldt Ferry Mingelen dat hem een 'beetje onwerkelijk gevoel' bekruipt, nu het afscheid bij de NOS en Nieuwsuur nadert. Mingelen is bezig met zijn laatste week na haast 30 jaar.

Aan Radio 2-presentator Frits Spits kon Mingelen maandagmiddag nog niet verklappen waar hij straks nog te zien zal zijn. "Ik ben met drie omroepen in gesprek over programma’s. Het is nog niet definitief. Dat zal binnenkort wel rond komen", vertelde Ferry.

Pensioen

Mingelen moet zijn werk voor Nieuwsuur zeer tegen zijn zin staken. Van de NOS moet de politiek commentator met pensioen. Ferry Mingelen wordt volgende week 66 jaar, hij bleef na zijn 65e nog een jaar in dienst bij de omroep. Dominique van der Heyde volgt Ferry Mingelen op, officieel per 1 januari.

Mingelen kwam in 1984 bij Den Haag Vandaag. Behalve politiek commentator presenteerde hij grote verkiezingsprogramma’s. Vorig jaar won hij de Anne Vondelingprijs, de prijs voor politieke journalistiek. De jury kende hem de prijs toe voor zijn gehele carrière.