Albert Verlinde: ‘We zijn absoluut niet uit elkaar. Er is wat te bespreken, dat is duidelijk’

Onno Hoes, burgemeester van Maastricht en echtgenoot van opperroddelaar Albert Verlinde heeft iets doms gedaan. Hij is gaan zoenen met een veel jongere man, maar het domme was dat hij dat in het openbaar deed en in klaarblijkelijke staat van dronkenschap. De politiek van Maastricht is zich er dan ook mee gaan bemoeien. Volgens regionale zender L1 is de plaatselijke politiek niet blij. De affaire rond Hoes van Maastricht is schadelijk voor het imago van het stadsbestuur, en de stad zegt John Steijns van de partij Stadsbelangen Maastricht. Het CDA en D66 noemen het gedrag van Hoes volgens L1 'onverstandig'. Bijna alle partijen in de Maastrichtse gemeenteraad wijzen Hoes op zijn verantwoordelijkheid als burgemeester. Drank past daar slecht bij, en teveel drank al helemaal, zo is de teneur van de politieke reacties. Ook oud-hoogleraar bestuurskunde Arno Korsten sluit zich daarbij aan. Korsten schreef meerdere boeken over het ambt van burgemeester. Hij zegt tegen L1: 'Burgemeesters moeten terughoudend zijn in hun drankgebruik. Weet dat er naar je gekeken wordt. Matigheid in alles.' Hoes en Verlinden kwamen vanmiddag met deze verklaring: "We zijn twee volwassen mensen en het is aan ons om hierover na te denken. We zijn absoluut niet uit elkaar. Er is wat te bespreken, dat is duidelijk", zei Albert in RTL Boulevard. "Het is natuurlijk niet leuk dat dit gebeurt. Ik wil wel aangeven dat ik geen probleem heb met de situatie. Als je een emotionele week achter de rug hebt en je spreekt met iemand af, dan kan dat gebeuren." Albert en Onno laten daarnaast nog in een officiële verklaring weten: "We zijn al 22 jaar samen en in de loop van de tijd zijn onze agenda's steeds voller en onze verantwoordelijkheden steeds zwaarder geworden. Zeker de afgelopen drie jaar met twee vaste woonplekken is het goed onderhouden van de relatie niet eenvoudig geweest. Toch hebben we steeds gezocht naar mogelijkheden om elkaar vast te houden en elkaar niet te verliezen. We willen graag onze relatie goed houden met respect voor de vrijheid die we beiden hebben om ook individueel invulling aan onze levens te geven. Dat gaat met ups en downs en is niet altijd gemakkelijk. Met het oog daarop hadden we onlangs besloten om elkaar niet alleen ieder weekend, zoals te doen gebruikelijk, maar ook doordeweeks vaker te zien in Maastricht of Cromvoirt. Om daarmee te proberen om meer samen te doen en verwijdering tegen te gaan. Daarom is het buitengewoon onhandig en gezien de functie ongepast, dat Onno, hoewel in zijn vrije tijd en in een emotioneel, onbewaakt moment, zich in het openbaar zo heeft gedragen als vorige week woensdag het geval was. Albert wist dat er een afspraak was en heeft geen probleem met de ontstane situatie en ziet ook geen reden om de ingeslagen weg niet samen met Onno te continueren. Wij zijn twee volwassen mensen en het is aan ons om hierover na te denken." komt later vandaag met een verklaring.

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Nu moet Albert Verlinde ook een vent blijven en dit breed gaan uitmeten in zijn programma Boulevard op RTL4.
  Tenslotte ontziet hij andere BN’ers ook niet.

  • Janneke van Vught

   Vorig jaar heb ik hem gezien bij Omroep Brabant in een programma en daar stelde ze hem deze vraag: http://youtu.be/ig1TM3PfQs4?t=8m19s
   Nou kerel, woord houden!

   (in antwoord op Templein)
   • marianne martens

    terwijl we hier in het Noorden bijna worden weggeblazen heb ik het filmpje van je bekeken. het blijft een jongen die veel capaciteiten heeft en veel in zijn mars heeft gehad of heeft. Tja, maar het blijft toch tamelijk bijzonder dat je iemand hoort praten waarvan je de idee hebt dat hij steeds leugentjes tegen zich zelf zegt. Moeilijke man in de omgang lijkt mij, zomaar. Ongetwijfeld zullen er mensen van houden. Onno als je er van hebt genoten, nog een keer doen. man, wel even rondkijken, Nederlanders zijn te samen een Verraders-volk.

    (in antwoord op Janneke van Vught)
 2. Kees Cornelder

  Ôhôô…, wat er-rug!! Kan er gewoon niet van slaapûn. Tjeempie 🙂

 3. reageermeneer

  Wie Albert Verlinde is weet ik niet. Onno Hoes is bij mij bekend als burgemeester van Maastricht, waar hij softdruggebruikers criminaliseert. Kennelijk mag hij zichzelf wel volgieten met alcohol.

  • marianne martens

   ach, dat kan een keer gebeuren en laten we nu toch WEL zijn, je moet toch eens een keer ontsnappen aan zo’n ongelofelijke oneerlijke beschadigende aan de ander echtgenoot. Vreemd gaan in deze relatie lijkt me de enige actie. Gewetenloos tegen de ander, lijkt me massief onleefbaar.

   (in antwoord op reageermeneer)
 4. Dead Silence

  Wat Hoes in zijn vrije tijd doet moet hij weten als-ie zijn werk maar goed doet. En ja, de man mag zich ook een keer volgieten, zeker nu.

 5. reageermeneer

  Volgieten mag hij, dat is niet mijn punt. Op de lijst van schadelijkheid van drugs staat alcohol boven wiet, maar dit terzijde. Onno Hoes weert buitenlanders uit zijn coffeeshops om zo miljoenen te proberen onttrekken uit het criminele circuit, de wietteelt. Hij gedoogd aan de andere kant wel de coffeeshops maar zij hebben toch hun aanvoer nodig. Wanneer je de wietteelt strafbaar stelt en coffeeshops gedoogd moet hij weten dat hij dit criminele circuit zelf in stand houdt. Vandaar mijn ietwat sarcastische reactie aangaande de heer Hoes.

 6. Teitelbaum

  Mag ik even kotsen?

 7. De Staatsburger

  Net goed voor die valse roddelnicht dat zijn privéproblemen breeduit in de vaderlandse pers worden uitgemeten.

 8. Jan Leul

  RTL Boulevard zal geen aandacht geven aan de kus die de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes in een hotellobby uitwisselde met een man van 24.

  Albert Verlinde: “Wij zijn een journalistiek programma en zien geen nieuwswaarde in het wroeten in het privé-leven van ‘bekende mensen’. Wat meneer Hoes in zijn vrije tijd doet, is volgens mij zijn zaak, daar hebben het publiek en ik niets mee te maken.”

  bron ; http://www.speld.nl/2013/12/04/albert-verlinde-prive-leven-onno-hoes-zijn-zaak/

Reacties niet toegestaan