Formidable van Stromae lijkt plagiaat. Oordeel zelf

De Belgische Stromae scoorde een grote hit met 'Formidable', maar er blijkt een nummer uit 2006 dat er sprekend op lijkt:  'Pauvre Diable' door Vaya Con Dios. Beluister het nummer van Vaya Con Dios zelf (bovenste video) en vergelijk dan  met de hit van Stromae (video onder) Wat denkt u zelf?

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bram Bertels

  Grootste zever ooit!

 2. RHK

  Plagiaat of niet, ik blijf het vreselijke “muziek” vinden van deze vreemde snuiter. Onbegrijpelijk dat we de laatste tijd zoveel franstalige bagger te horen krijgen

  • Prikker

   Misschien toch eens een woordje Frans leren, want je mist een hoop dan.

   (in antwoord op RHK)
 3. Prikker

  Het heeft wel iets weg ja, maar Stromae heeft het echt tot iets heel anders verrijkt, vind ik. Het nummer van Vaya Con Dios is echt recht toe recht aan en dat van Stromae is vernieuwend.

 4. Kopje thee

  Onzin, alleen omdat de woorden op -able eindigen? Accepteer ‘n getalenteerd artiest toch eens zonder meteen iets van z’n uniciteit te willen afknabbelen…

 5. AH-klant

  De refreinen van de twee nummers lijken toch wel behoorlijk op elkaar. Het nummer van Vaya con dios bekoort me het meeste. Klein beetje plagiaat van Stromae dus.

 6. js

  Hahaha….niks plagiaat…..het liedje van Vaya con Dios is een slappe Franstalige versie van de reggaeton-hit van Don Omar – Pobre diablo.

  http://www.youtube.com/watch?v=e3RgPfNRZ5c

  En omdat die woorden in het Frans op -able eindigen is het natuurlijk nog geen jatwerk.

  Vreemd dat we al tientallen jaren zo weinig muziek uit onze omliggende landen te horen krijgen maar wel Amerikaanse ‘charttoppers’. (ps…luister lekker naar wat je leuk vindt verder hoor)

 7. José Maertens

  Niet vergeten dat er al zoveel muziek is gemaakt dat je bijna elke song ergens mee kan vergelijken! Hoe meer muziek er gemaakt wordt hoe sneller de kans dat je het kan vergelijken met een of andere song! Bekijk het YTfilmpje v Vsauce “will we ever run out of music”… interessant!

Reacties niet toegestaan