Politiek Maastricht praat over ‘affaire Hoes’

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht en de fractievoorzitters van de politieke partijen zijn op het stadhuis van de Limburgse hoofdstad begonnen aan een overleg. De partijen willen van Hoes opheldering over een politieaangifte die hij heeft ingetrokken. Ook de ophef over de zoen die Hoes gaf aan een 24-jarige man in een hotellobby komt ter sprake.

Volgens Dichtbij.nl voelt de gemeenteraad zich gepasseerd door Hoes. Hoewel alle affaires breed in de media besproken worden, heeft hij de raad niet officieel ingelicht. Het stoort de lokale politici dat echtgenoot Albert Verlinde allerlei verklaringen voorleest in RTL Boulevard, maar dat Hoes de raad niets vertelt.

Fractievoorzitter John Steijns van Stadsbelangen Maastricht vraagt zich af waarom Hoes geen officiële mededeling heeft gedaan over het intrekken van de aangifte. Hij spreekt over “minachting van de bevolking van Maastricht”. Overigens heeft de gemeente de kwestie wel in een persbericht gemeld, maar dat riep alleen maar meer vragen op. Uiteindelijk vertelde Verlinde in zijn programma hoe de vork werkelijk in de steel zat.