Bro’s Before Ho’s krijgt nu al ‘Gouden Kalf’

De makers van de film Bro's before Ho's hebben woensdagavond de Gouden Kalf Publieksprijs in ontvangst genomen. In bioscoop Pathe Eindhoven overhandigde cabaretier Theo Maassen, die ook meespeelt, de prijs.

Dat hebben regisseur Steffen Haars en hoofdrolspeler Tim Haars woensdag op Facebook bekendgemaakt. "Doordat het publiek als jury fungeert was het mogelijk deze prijs alvast uit te reiken", schrijven zij op hun site. Het Nederlandse publiek koos naar hun zeggen unaniem voor Bro's before Ho's vanwege 'het originele script, de hoge grapdichtheid en het voortreffelijke spel'.

De ludieke prijzenceremonie, waar het Nederlands Filmfestival niets van af wist, is een sneer naar de premature uitreiking van de Gouden Film voor de komedie Soof afgelopen zaterdag. In het programma Holland's Got Talent kreeg hoofdrolspeler Dan Karaty de bekroning voor het behalen van 100.000 bezoekers, terwijl de teller toen pas op 70.000 stond. Distributeur Independent Film stelde later dat het een foutje was.

De Gouden Kalf Publieksprijs wordt normaal uitgereikt aan het slot van het Nederlands Film Festival dat eind september plaatsvindt. Bro's before Ho's en Soof beconcurreren elkaar deze week in de tjokvolle bioscopen. De romantische komedie van Steffen Haars vertelt over twee broers (Tim Haars en Daniel Arends) die samen vechten om de gunsten van hetzelfde meisje (Sylvia Hoeks).