The Crown grote winnaar Golden Globe Awards

De Netflix-serie The Crown heeft de hoge verwachtingen kunnen waarmaken tijdens de Golden Globes. De show was genomineerd voor zes beeldjes en wist er daarvan vier te verzilveren. Naast 'Charles en Diana', oftewel Josh O'Connor en Emma Corrin, won ook Gillian Anderson een Golden Globe voor haar rol als Margaret Thatcher, als Best Supporting Actress. Daarnaast werd de serie uitgeroepen tot beste tv-dramaserie.

Anderson had pittige concurrentie in haar categorie. Julia Garner (Ozark), Annie Murphy (Schitt's Creek), Cynthia Nixon (Ratched) en haar The Crown-collega Helena Bonham Carter. De actrice was, evenals haar collega's, via een Zoom verbinding te zien en was vereerd haar tweede Golden Globe in ontvangst te mogen nemen. In 1997 won ze de prijs voor Best TV Drama Actress door haar rol in The X-Files.

"Je zit in eerste instantie best wel relaxed naar zo'n awardshow te kijken, lekker vanuit huis. Maar dan opeens breekt het zweet je uit. En dan win je! Ik wil de Hollywood Foreign Press bedanken, evenals mijn mede-genomineerden. En ik wil vooral Peter Morgan, het creatieve brein achter The Crown, bedanken. Dankzij hem heb ik in de huid van Mrs. Thatcher mogen kruipen, wat een geweldig personage was om te spelen," aldus Gillian.

Emma Corrin en Josh O’Connor, die de rollen van prinses Diana en prins Charles spelen in het vierde seizoen van de Netflix-serie The Crown, wonnen in de categorie Best Performance by an Actor/Actress Television Series Drama. Het is voor beide acteurs de eerste Golden Globe die ze winnen.