Serious Request nadert einde

De laatste dag van de 3FM Serious Request-actie is ingegaan. Dinsdagavond rond de klok van 21.00 uur verlaten dj's Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg het Glazen Huis in Leeuwarden. Dan wordt ook bekend of deze 10e editie opnieuw een recordopbrengst heeft opgeleverd.

De dj's lieten zich woensdag opsluiten in het Glazen Huis op het Wilhelminaplein. Ze maakten 6 dagen lang non-stop radio en televisie zonder te eten. In ruil voor geld draaiden ze verzoeknummers voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar het bestrijden van diarree. Jaarlijks sterven hier zo'n 800.000 kinderen aan. De actie vindt wederom plaats in samenwerking met het Rode Kruis.

Vanaf dinsdagmiddag zijn er al diverse optredens te zien in de buurt van het Glazen Huis, waaronder van Krystl, Alain Clark, Tim, Knol, Nielson, Caro Emerald, Kensington, De Staat en Racoon.

Vorig jaar haalden de dj's in Enschede ruim 12 miljoen euro op voor babysterfte. Het wordt nog spannend of de opbrengst hier dit jaar overheen gaat. Het Glazen Huis staat volgend jaar in Haarlem.