Overleden sterren in 2013

De showbizzwereld nam in 2013 afscheid van een groot aantal helden.

Chris Kelly: de 34-jarige zanger, helft van het duo Kris Kross dat bekend werd met de hit Jump (1992), overlijdt op 1 mei aan een overdosis drugs.

Jeff Hanneman: het bandlid en mede-oprichter van Slayer sterft 2 mei op 49-jarige leeftijd aan leverfalen.

Ray Manzarek: de toetsenist en mede-oprichter van The Doors verliest op 74-jarige leeftijd het gevecht tegen kanker.

Marc van Uchelen: de acteur en regisseur, getrouwd met Gooische Vrouwen-actrice Lies Visschedijk, maakt op 1 juni een eind aan zijn leven. Hij is dan 42 jaar.

James Gandolfini: de Sopranos-ster krijgt op 19 juni op 51-jarige leeftijd in zijn hotelkamer in Italië een hartaanval.

Maarten van Roozendaal: de 51-jarige zanger en kleinkunstenaar moet op 1 juli de strijd opgeven. Enkele maanden eerder werd bekend dat hij ongeneeslijk ziek was.

Cory Monteith: de Glee-acteur is pas 31 jaar oud als hij op 13 juli dood wordt aangetroffen in een hotelkamer. Doodsoorzaak: een fatale combinatie van alcohol en drugs.

Rita Reys: Europe’s First Lady of Jazz stond tot aan haar dood op 28 juli op het podium. Ze wordt 88 jaar.

Johannes van Dam: de bekende culinair journalist overlijdt 18 september op 66-jarige leeftijd. Hij is dan al geruime tijd ernstig ziek.

John de Mol sr.: de vader van John en Linda is al enige tijd ziek als hij 27 september op 81-jarige leeftijd overlijdt.

Lou Reed: de wereldberoemde muzikant overlijdt aan een leveraandoening op 27 oktober. Hij is dan 71 jaar.

Leen Timp: de regisseur en man van Mies Bouwman is 92 jaar als hij op 1 november overlijdt.

Paul Walker: de hoofdrolspeler (40) uit de filmreeks Fast & Furious sterft op 30 november bij een eenzijdig ongeluk met een Porsche. Hij zit in de auto als passagier.

Kees Brusse: de 88-jarige acteur, die als 11-jarige zijn filmdebuut maakte en later ook films regisseerde, overlijdt op 9 december.

Eleanor Parker: de barones uit de filmklassieker The Sound of Music overlijdt op 9 december aan de gevolgen van een longontsteking. Ze wordt 91 jaar.

Peter O’Toole: de Lawrence of Arabia-acteur sterft op 14 december op 81-jarige leeftijd in het ziekenhuis, anderhalf jaar nadat hij afscheid had genomen van het acteren.