Leven Humberto Tan is radicaal veranderd

Het leven van Humberto Tan is radicaal veranderd sinds hij zijn eigen programma RTL Late Night heeft. "Ik probeer als het even kan de jongste naar school te brengen en ik doe soms de boodschappen. Maar ouderavonden bijwonen kan niet meer", vertelt hij aan het AD.

In de afgelopen drie weken is Humberto vrij geweest en daar was de presentator, achteraf gezien, wel aan toe. "We hebben kerst en oud en nieuw doorgebracht in Londen. Heerlijk. Maar ik heb vooral ontzettend veel geslapen. Je gaat van honderd ineens naar nul. Je doet helemaal niets meer. Ik at vroeg en ging tegelijk met de jongste al naar bed."

Tan kijkt met een goed gevoel terug op de eerste reeks van het discussieprogramma. "Als je me vraagt waar we het best in zijn geslaagd, is het dat wij naast andere talkshows echt een alternatief hebben kunnen bieden. Pauw & Witteman is echt informatief, wij zijn meer ‘infotainment’. Ik hoor wel eens de kritiek dat we te veel showonderwerpen en bekende Nederlanders hebben." Maar volgens Humberto zorgt dit juist voor een sterke mix.

Oververmoeid

Humberto maakt zich geen zorgen dat hij het drukke leven van een talkshowhost niet vol kan houden. "Mocht ik oververmoeid raken, dan valt iemand in. Maar een duo-presentatie zie ik niet gebeuren. Verder geldt: ik blijf dit doen zolang het leuk blijft. Al rijzen de kijkcijfers de pan uit, als ik er geen lol meer in heb, stop ik."

De eerste aflevering van RTL Late Night is maandagavond weer op RTL4 te zien.