“Bonnie St. Claire is niet te redden”

Gerard Joling is erg verdrietig over de situatie rondom zijn vriendin Bonnie St. Claire. Zijn pogingen haar weer op het rechte pad te krijgen, zijn mislukt. "Ik heb er echt álles aan gedaan. Maar Bonnie wíl gewoon niet worden geholpen."

"Doodzonde van zo’n lief mens, maar ze is niet te redden, vrees ik", zegt Joling in De Telegraaf. Volgens de zanger is het is een paar jaar goed gegaan. "Het klinkt kogelhard wat ik nu ga zeggen, maar ik heb mijn handen van haar afgetrokken. Want ik kan niet anders dan concluderen dat ze door wil gaan in haar oude patroon. En daar valt, wanneer je het beste met iemand voor hebt, niet mee om te gaan. Daarbij komt dat als Bonnie heeft gedronken er van die hele lieve schat, die ik weet dat ze eigenlijk is, he-le-maal níets meer over is."

Joling herkent zijn vriendin, als ze gedronken heeft, dan ook niet meer terug. "Ze ziet er werkelijk niet uit en heeft van die roodverkleurde ’wijntanden’. Daarbij komt dat ze door die alcohol vertroebelde herinneringen aan één stuk door liegt. Op een gegeven moment is het dan niet dat je niet meer wilt zien wat een lieverd ze diep van binnen is, maar je kunt het gewoon niet meer zien. Verschrikkelijk is het!"

De zanger vreest, als er niet snel iets verandert, het ergste. "Als ze zo doorgaat, drinkt ze zichzelf nog dood."