Platenlabel Top Notch breekt met rapper Ronnie Flex

Platenlabel Top Notch werkt niet meer samen met rapper Ronnie Flex. Dat heeft een woordvoerster van Top Notch donderdag bevestigd aan het ANP. Het is niet duidelijk wat de reden van de abrupte breuk is. Voor meer toelichting verwijst de zegsvrouw naar SPEC, het managementbureau van Flex. SPEC was donderdagochtend niet voor commentaar bereikbaar.

Flex plaatste in de nacht van woensdag op donderdag een aantal berichten op Twitter. Later verwijderde de rapper deze teksten weer. Hij schreef: "Dat jullie mij hebben laten gaan is een schande voor nl muziek.. ik hou met heel mijn hart van hip hop en de cultuur, ik heb jullie hits gegeven. Ik heb andere artiesten van jullie hits gegeven. Ik heb jullie alles gegeven wat ik heb... het is een pure schande, dat meen ik echt."

Gekwetst

De rapper vervolgde: "Ik heb meer gegeven dan dat ik kan geven en ik ben betaald met finessings." Dit is een urban woord voor het bespelen van iemand. "Tis een schande, ik zou geen artiest dit aandoen. Ik ben altijd eerlijk en oprecht ik verdien dit niet." Flex stelt zich "pijnlijk en diep gekwetst" te voelen. "Nu moet ik het zelf doen en ik ga het doen ook. Ik heb alles gegeven altijd om misbruik van me te laten maken.. tis niet eerlijk. Noem een beter nl album dan Rémi." Het album Rémi uit 2017 was een van de grote successen van Flex.

Het is de tweede keer in een maand tijd dat Top Notch een artiest laat vallen. Eind maart liet het platenlabel weten per direct de samenwerking met de in opspraak geraakte Bilal Wahib te staken.