Saskia Noort: Jaimie Vaes zou rapper Lil Kleine moeten verlaten

Schrijfster Saskia Noort vindt dat Jaimie Vaes haar partner Lil Kleine zou moeten verlaten. Door bij hem te blijven na een aantal incidenten geeft zij het verkeerde voorbeeld dat het goed is om bij een partner met losse handjes te blijven.

Dat stelt zij in een column op de website van AD. Lil Kleine werd vorige weekend aangehouden op Ibiza vanwege een incident met zijn partner. Zij zou hierbij gewond zijn geraakt. Het Openbaar Ministerie op Ibiza seponeerde de zaak na twee dagen. Zowel het management van Lil Kleine als zijn platenlabel Top Notch hulden zich in stilzwijgen over wat er is gebeurd.

Het tweetal bracht na een paar dagen wel een verklaring naar buiten dat hun relatie "hoogte- en dieptepunten kende". Lil Kleine bood excuses aan voor alle commotie. Top Notch meldde na vijf dagen dat "de verantwoordelijkheid van het label ligt bij de artiesten en hun families, zeker waar het privésituaties betreft". De vraag wat er exact is gebeurd in de hotelkamer op Ibiza, heeft nog geen van de partijen beantwoord.

Echte mannelijkheid

Het ergert Saskia Noort dat alle betrokken partijen hiermee het voorbeeld geven dat het normaal zou zijn om een partner fysiek te belagen. "Wanneer vrouwen met zoveel volgers en macht al teruggaan of blijven bij hun gewelddadige partner, wat vertelt dit dan over al die andere, minder gefortuneerden?", vraagt de auteur zich af. "Dat het bij echte grote liefde hoort. Ware passie. Echte mannelijkheid. En zij, de ontvangers van de agressie, zijn groot in hun vergevingsgezindheid. Pure vrouwen, hun hart gevuld met liefde."

Op deze manier wordt huiselijk geweld elke keer weer afgedaan als een incidentje, vindt Noort. "Al snel is de schuld gelegd bij het slachtoffer. Zij is hysterisch. Zelf ook ‘geen katje om zonder handschoenen op te pakken’. Ze sloeg zelf ook. Ze houdt wel van een beetje brute seks. Ze zat te flirten, wordt nu ook over Vaes gezegd. Maakt dat iets uit? Mag je dan iemand verrot slaan?"

Noort raadt Vaes aan "op te staan en een eind te maken aan deze geweldsspiraal. Dan redt ze niet alleen zichzelf en haar eigen kind, maar vertelt ze al onze dochters dat geweld niets te maken heeft met liefde".