Viola Holt denkt dat ze magnetisch is na contact met gevaccineerde mensen

Viola Holt (71) - zelf niet gevaccineerd - denkt dat ze magnetisch is geworden doordat ze geknuffeld heeft met gevaccineerde mensen. Dat schreef ze in een inmiddels verwijderd bericht op Facebook.

"Een vriendin die ik lang niet had gezien kwam op de koffie. Ze haalt een nagelschaartje uit haar tas en legt het op haar borst. Tot mijn verbijstering blijft het schaartje plakken. ’Viool, ik ben magnetisch’, zegt ze.”

Zelf probeert 'Viool' het ook, en verhip: ook bij haar blijft het schaartje plakken. Ze is vooral verbaasd, omdat ze niet is gevaccineerd. Maar weet direct de verklaring: ze heeft geknuffeld met gevaccineerde mensen. En de magnetische kracht is natuurlijk 'besmettelijk'.

"Ik had weleens een filmpje gezien waarin dat voorkomt bij gevaccineerden”, schrijft ze. "En er zijn mensen die zeggen dat gevaccineerden de niet-gevaccineerden kunnen besmetten. Nou heb ik maar twee gevaccineerden geknuffeld, verder blijf ik op veilige afstand. Ik oordeel niet, maar snappen doe ik het niet. Bizar toch?”

De werkelijkheid is een stuk minder 'bizar'. Waarschijnlijk is haar huid met dit warme weer plakkeriger dan normaal door zweet of zonnebrand en blijft het schaartje daarom kleven.

Op Twitter regent het ondertussen grappen: