Andy laat twee gezichten zien in realityserie

Andy van der Meijde laat in zijn realityserie Andy & Melisa twee gezichten zien. "Iedereen denkt dat hij heel hard is, maar hij heeft ook hele zachte kanten", vertelt zijn vriendin Melisa aan BuzzE.

In de serie houden Melisa en Andy niks achter voor de kijker. ''Je ziet alles. Hoe we van elkaar houden, maar ook hoe we ruzie maken. Al die emoties. Als we dan toch onze deuren opendoen, dan maar helemaal", legt de oud-voetballer uit. Hij en zijn aanstaande vrouw stelden dit als voorwaarde. "We acteren niet, daar houden we niet van."

Het terugzien van de beelden was voor de twee best confronterend. "Je weet wel hoe je bent, maar het is soms toch best schokkend om jezelf terug te zien", vervolgt Andy. Het stel werd drie maanden gevolgd door camera's. "In het begin was dit wel even wennen, ook voor de kinderen, maar al heel snel niet meer." Toch was het niet niks. "De laatste week had ik er ineens genoeg van. De opnames duurde ook echt wel lang", zegt Melisa.

Aanzoek

In de serie is voor de kijker onder meer te zien hoe Andy zijn vriendin ten huwelijk vraagt. ''Ja, dat heb ik gedaan ja. We gaan deze zomer trouwen", verklapt Van der Meijde. Melisa had het aanzoek niet verwacht. "Hij kwam met witte paarden en ik moest mee in de koets. Heel romantisch", aldus de brunette, die er verder niet veel over wil en mag zeggen.

Naast het aanzoek en het alledaagse leven gunnen Andy en Melisa het publiek een kijkje in de kapsalon van Melisa. Een hereniging met de dochter van de oud-Ajacied is te zien en we volgen Andy tijdens zijn cursus trainer betaald voetbal. Hier heeft hij serieuze plannen mee. Hij wil graag assistent-trainer worden. Een specifieke club heeft hij niet op het oog. "Maar Ajax is toch wel echt mijn club. Ik ken er nog steeds veel mensen. Maar als er een andere ploeg voorbijkomt dan vind ik dat ook leuk hoor."

Kapsalon

Als Van der Meijde niet bezig is met voetbal, is hij regelmatig te vinden in de kapsalon van zijn aanstaande. "Andy knipt ook hè", zegt Melisa. "Hij heeft les, ik vind het echt leuk. Vooral om dit zo samen te doen." De 34-jarige voetballer zit lachend naast zijn vriendin. "Ik doe vooral van die opscheertjes bij jonge jongens. Leuk hoor." Volgens de brunette is de salon niet standaard. "Ik geloof dat mooi haar niet alleen van buiten komt, maar ook van binnen." Daarom is ze veel bezig met gezonde voeding, ze werkt zelfs aan een eigen lijn gezonde producten. "Mensen kunnen bij mij in de salon een gezonde shake krijgen." Maar als ze liever een glas champagne willen dan is dit ook geen probleem, zegt ze lachend.

Alhoewel hun aanstaande huwelijk een mooie aanleiding zou zijn voor een tweede seizoen, houden de twee zich hierover op de vlakte. "Dat weten we natuurlijk wel, maar daarom hebben we het niet zo gepland." Melisa (33) wil sowieso even afwachten hoe dit seizoen haar bevalt. Kijkcijfers doen haar niet zoveel, maar de reacties van mensen wel. "Nou ja, die van vrienden en familie. Veel van hen zitten er in, dus dat vind ik wel erg belangrijk."

De twee kijken zelf trouwens niet naar reallifesoaps. "Eigenlijk kijken we maar weinig televisie, daar hebben we meestal gewoon geen tijd voor", besluit Andy. Maar naar de eerste aflevering, op 28 februari, gaan ze natuurlijk wel kijken. "Samen met vrienden." De serie is wekelijks te zien bij SBS6.