Geraldine in tranen bij Five Days Inside: ‘Het komt heel rauw bij hem’

Voor Five Days Inside spreekt Geraldine Kemper met mensen die een dwarslaesie hebben opgelopen en daarom in een revalidatiecentrum zitten. De tragiek komt hard binnen bij de presentatrice.

"Als ik aan een dwarslaesie denk, dan denk ik: m’n grootste nachtmerrie", vertelt ze voor ze naar binnengaat. "Ik hou zo van staan op een festival en dansen. Ik hou zo van bewegen en sporten."

De 23-jarige Bas was ook heel sportief: hij trainde voor het WK Motorcross. Tot het gruwelijk misging. Hij sloeg met zijn motor tegen de schans. Nu kan hij niets meer. Ook voor zijn vriendin Bente is dat heel moeilijk. "Het is gewoon zwaar", spreekt Bas voor haar. "Het ene moment is je vriend, laten we zeggen, je zit aan de top van de wereld. En het andere moment ligt hij eigenlijk als een pop op bed."

Ook de 25-jarige Yannick heeft een dwarslaesie. Hij kreeg vier weken geleden een auto-ongeluk toen hij dronken achter het stuur stapte en kan nu alleen nog zijn rechterhand bewegen. Hij droomt elke nacht dat hij weer kan lopen, vertelt hij Geraldine. "En dan word je wakker en blijkt dat je in een nachtmerrie leeft."

Als er geen verbetering komt, wil Yannick niet meer leven. "Ik ben niet bang om dood te gaan", vertelt hij haar. En dat schokt de presentatrice: "Ik weet dat ik… ik heb helemaal geen recht om tranen te hebben, maar het komt gewoon heel rauw bij hem (…) Ik hoop zo dat Yannick uit dit donkere hoofdstuk komt, want je moet uiteindelijk accepteren wat er aan de hand is met je en dan moet je doorgaan."