‘Oscar Pistorius nam toneellessen voor rechtbank’

Oscar Pistorius maakt in de rechtszaak die tegen hem wordt gevoerd de overtuigende indruk van de zeer bedroefde minnaar van wie de vriendin is omgekomen. Hij wordt er van beschuldigd Reeva Steenkamp op Valentijnsdag te hebben doodgeschoten omdat hij boos was. Hij zegt dat hij dacht dat hij een inbreker doodschoot. Een columnist in de Zuid Afrikaanse Sunday Times, Jani Allan, schreef gisteren uit uitstekende bron te hebben vernomen dat Pistorius voor de rechtszaak toneellessen nam. Daar leerde hij hoe zich bedroefd te gedragen en hoe op de juiste momenten in tranen uit te barsten. Als al zijn emoties gespeeld zijn, dan heeft hij overigens een groot talent.

Bron(nen):   New York Post      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kees Cornelder

  Hoor’s -is dit ècht nieuw?- rechtszittingen, en al helemaal van een orde van grootte als dit, ZIJN nu eenmaal wettelijk-ingekaderde toneelvoorstellingen.
  Als die Pistorius, die sowieso al als vanouds de uitstraling heeft van een zelfingenomen koelkast, zich NIET aan die van hem verwachte rol van Grote & Berouwvolle Zondaar zou gedragen -vanwege dat super-mediacircus waarin elke flipscheet in die rechtszaal wereldwijd op het scherm terecht komt- dan was hij van meetaf aan kansloos om een eerlijk, onbevoordeeld proces tegemoet te zijn.
  Dat is zo wie zo al moeilijk vanwege die ijskast-in-toga die de zittingen leidt.

  • leo

   Wat is er ineens zo koelkasterig aan ‘m dan; hij is een brok emotie, arme jongen is gebroken; we zijn toch niet blind. Die ouwe dame probeert met een roddelkletspraatje dat nergens aangetoond wordt in het nieuws te komen. Vergeet niet dat blanken in SA in doodsangst leven; en niet zonder reden. Hij kan best op instinct gevuurd hebben. Er was pas een stukje van een man die ‘snachts merkte dat een auto van zijn terrein wegreed; hij vuurde en hij bleek zijn enige kind doodgeschoten te hebben; meisje ging toch maar even naar vriendje en wou papa en mama niet wakker maken. Vader werd vrijgesproken. Deze jongen ging over de rooie. Hoop voor hem dat er zoiets als een beetje wijsheid in het recht bestaat. Maar veel vertrouwen in die gang van zaken daar? Nee, ik niet.

   (in antwoord op Kees Cornelder)
 2. Cornelius

  Mee eens, Pistorius is een natuurtalent-toneelspeler. Hij heeft alle schijn tegen zich: wie schiet er nu drie keer door een toiletdeur en gaat dan pas roepen “Ben je daar Reeva ?” Of bedoelde ie: ben je daar NOG Reeva ?

Reacties niet toegestaan