Demmink wil dat het ‘media-evenement’ stopt

Joris Demmink wil dat de openbare verhoren over hem, die uitpakten als een soort openbare terechtstelling, stoppen. Na twee weken bedenktijd liet de voormalige topambtenaar van het ministerie van Justitie en Veiligheid weten dat hij geen gebruik maakt van het recht ook zelf getuigen te horen over beschuldigingen dat hij minderjarige jongens seksueel zou hebben misbruikt. Het verhoor van tot nu toe elf getuigen is volgens hem uitgemond in „een media-evenement” dat enkel als doel heeft zijn „integriteit” te besmeuren. „Het is genoeg geweest’’, zegt Demmink volgens NRC.

De verhoren gebeurden op verzoek van een stichting die een filmpje over ‘pedoseksueel’ Demmink wilde verspreiden met de titel Dutch Injustice. Het filmpje is op YouTube al ruim 285.000 keer bekeken. De getuigenverklaringen moeten voorkomen dat Demmink de stichting kan aanklagen wegens smaad. Niet alleen Demmink, maar ook de voormalige Amsterdamse hoofdofficier van justitie Hans Vrakking plaatste eerder kanttekeningen bij de civiele verhoren. „Getuigen kunnen er ongestraft de vreselijkste dingen vertellen”, zei Vrakking in deze krant. Hij vergeleek de verhoren met het kijken naar de guillotine.

Demmink is door de verhoren nog verdachter geworden dan hij volgens sommigen al was. Er doken meerdere getuigen op die onder ede verklaarden dat Demmink in het verleden in verband is gebracht met het ronselen van jongetjes voor zijn plezier. Ook waren er twee getuigen die beweren dat Demmink onderwerp is geweest in een groot onderzoek naar seksuele uitspattingen door hooggeplaatsten, het zogenaamde Rolodex-onderzoek.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Het zegt veel dat Demminks beschuldigers allemaal waandenkers zoals Micha Kat zijn.

  • Jannie Ooms

   Ah, commentaar van een insider. U kent de getuigen kennelijk allemaal. Help ons eens uit de droom en noemt u eens namen?

   (in antwoord op Meester Proper)
   • Meester Proper

    Ik schrijf alleen dat Demminks beschuldigers veelal waandenkers zoals Micha Kat zijn, Jannie. Kijk maar eens op anti-Demmink-websites, daar staan geen serieuze journalisten tussen, alleen notoire complotdenkers en fabulanten.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. knier

  Tja,getuigen die allemaal negatieve dingen vertellen over de beschuldigde,dat moeten we niet willen natuurlijk.
  Veel beter is het de doofpot potdicht te laten.

 3. marianne martens

  Daar heeft Mijnheer geen invloed meer op, hij heeft niets te vertellen. Het tij kan niet meer worden gekeerd, de media en verhalen van mogelijke slachtoffers
  zullen de rest doen. Wel even volhouden bij dit soort. U kent ze wel “stiff upperlip” en een gelaat van staal.

 4. Gaya Gjaltema

  Meester Proper; vriendje van Demmink?? de man heeft veel tegen, denk dat Opstelten het ook niet lang meer tegenhoudt met zn 70 jaren.Voor Adele van der Plas; zet em op meid, we zijn er bijna.. en natuurlijk wil JD dat het ophoudt, begint pas!

 5. cb002701

  Tegen dit door de samenleving breed omarmde “Collaborative Storytelling” zijn feiten niet bestand. Ik ken geen tweede complot dat wordt gevoed door zowel het Katholiek Nieuwsblad als door Geen StijlpuntNL; door zowel Algemeen Dagblad als door mafkezen als Micha de Kat; door Amerikaanse senatoren en Turkse Koerden, door Pooiers en duur betaalde advocaten; door steenrijke projectontwikkelaars en gepensioneerde gevangenisdirecteuren. Een zeer gevarieerde groep die allemaal éen ding gemeen hebben, namelijk dat zij Demmink beschuldigen. En niet alleen van misbruik van jongetjes, maar ook van de moord op Marianne Vaatstra, het doodrijden van Nederlandse journalisten in Thailand, het laten verdwijn en van het Maleisische vliegtuig, als ook van de totale corrumpering van het Nederlandse rechtssysteem inclusief alle ministers van Justitie van de laatste drie decennia. Daarnaast houdt men Demmink verantwoordelijk voor internationale complotten waarbij landen betrokken zijn op alle continenten. Nee, Demmink is niet te benijden, met de huidige Nederlandse cultuur waarin, rechters en bisschoppen worden beschuldigd, veroordeeld en aan de schandpaal genageld, op basis van geruchten en sterke verhalen, al lang voordat een rechter ook maar naar de zaak gekeken heeft.

Reacties niet toegestaan