Hamilton ontdoet zich van zijn 26 miljoen volgers op Instagram

Autocoureur Lewis Hamilton heeft zich ontdaan van al zijn 26 miljoen volgers op Instagram. Het is onduidelijk waarom de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 die beslissing heeft genomen.

Hamilton verloor bijna twee weken geleden de wereldtitel in de Formule 1 aan Max Verstappen. De Brit lag op koers voor zijn achtste wereldtitel, toen vijf ronden voor het einde de safetycar op de baan kwam en het veld weer ineenschoof. Toen werd besloten om de Hamilton en Verstappen nog één ronde te laten racen, profiteerde de Nederlander maximaal van zijn verse banden en haalde Hamilton in.

Hamilton feliciteerde Verstappen na de race. Maar geheel tegen zijn gewoonte heeft hij na de race in Abu Dhabi niets meer van zich laten horen op zijn platforms op sociale media. En nu heeft hij zich dus zonder verdere mededeling daarover ontdaan van iedereen die hij volgde op Instagram. Half december was de coureur overigens nog wel aanwezig in Windsor Castle, waar hij van prins Charles een ridderorde ontving.

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone gelooft niet dat Lewis Hamilton volgend jaar weer te zien is in de Formule 1. "Zijn teleurstelling is te groot en dat kan ik in zekere zin begrijpen", zegt de Brit in een interview met het Zwitserse Blick. "Het zou nu voor hem een mooie gelegenheid zijn om zijn droom als mode-ondernemer te verwezenlijken."