Witteman was liever op hoogtepunt gestopt

Mooie kijkcijfers, memorabele momenten en spraakmakende gasten. VARA-coryfeeën Jeroen Pauw (53) en Paul Witteman (67) regen sinds 2006 in 1200 afleveringen met hun dagelijkse praatprogramma de ene klapper aan de andere. Maar vooral de laatste tijd kampte het tv-instituut met een tanende belangstelling. En nu komt er een eind aan het programma. Paul Witteman is bezig aan zijn laatste week Pauw & Witteman. De presentator voelt zowel spijt als opluchting.

"Het is moeilijk om afscheid te nemen van collega’s met wie je ruim 8 jaar lang dagelijks nauw hebt samengewerkt", zegt Witteman in het AD. "Vooral dat familiegevoel ga ik missen. Zeker de band met Jeroen. Nu ben ik vrij nuchter. Maar de emoties komen nog wel wanneer ik besef dat het straks echt voorbij is."

Dat het programma stopt terwijl de kijkcijfers al enige tijd dalen, vindt Witteman jammer. "Ik was liever gestopt op het hoogtepunt. We hebben te lang gewacht met vernieuwing. We hebben ons in slaap laten sussen door eerdere, goede kijkcijfers. Ik vertrouw erop dat Jeroen die vernieuwing doorvoert en straks een goede start maakt. Het is een goede beslissing dat hij alleen verder gaat."

Of hij en Jeroen elkaar nog vaak zullen zien na de laatste Pauw & Witteman kan de presentator niet zeggen. "Het zal mij niet verbazen wanneer wij nog een paar keer per jaar samen een borrel gaan drinken. Maar de ervaring leert ook dat je alweer heel snel opgaat in je nieuwe bezigheden. Toch ga ik zeker proberen contact te houden."