Stromae zingt nieuw nummer live tijdens interview

De Belgische zanger Stromae (36), wiens echte naam Paul Van Haver is, verraste kijkers tijdens een interview met het programma Le20H op de Franse televisiezender TF1 door midden in een interview zijn nieuwe nummer L'Enfer te gaan zingen, dat gaat over eenzaamheid en zelfmoord. Het is de tweede single van zijn album Multitude dat op 4 maart verschijnt. Stromae gaf het interview om onder meer uit te leggen waarom hij zich zeven jaar lang terugtrok uit de muziekwereld.

De zanger vertelde dat hij "nog een aantal dingen moest beleven". "In mijn privéleven heb ik de kans gekregen om te trouwen en een kind te krijgen, dat nu drie jaar oud is. Het is geweldig om een leven op tournee mee te maken, maar dan beleef je geen normale dagelijkse dingen. Ik moest voor mezelf nog even leven." Helemaal weg uit de muziekwereld was Stromae niet, want hij maakte videoclips voor onder andere Billie Eilish en Dua Lipa. "Het was fijn om voor andere artiesten te werken waardoor de aandacht niet steeds op mij gevestigd was".

Toen presentator Anne-Claire Coudray de zanger vroeg of muziek hem helpt zich minder alleen te voelen kreeg ze een bijzonder antwoord. Stromae begon zijn nieuwe nummer te zingen, wat van tevoren wel afgesproken was omdat de muziek meeliep, maar desalniettemin een verrassende draai aan het interview gaf. Coudray sloot het gesprek af door hem te bedanken.

Stromae gaat ook weer op tournee en heeft een show in Amsterdam gepland staan op 27 februari, na eerst in Brussel en Parijs op te treden. Alle drie de shows waren direct uitverkocht.