Full House-acteur Bob Saget (65) overleden

Triest nieuws uit Orlando, waar acteur, komiek en presentator Bob Saget zondag op 65-jarige leeftijd is overleden in het Ritz-Carlton hotel. Dit heeft de lokale politie laten weten nadat er samen met de brandweer uitgerukt werd naar het hotel toen beveiligers van het Ritz-Carlton Saget in zijn kamer gevonden hadden. De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend. Dit meldt TMZ.

In september 2021 begon hij met zijn stand-upcomedian show, waarmee hij door Amerika trok en dat tot en met mei zou doen. Zaterdag deed hij nog een show in Jacksonville in Florida waar hij het publiek tot in de vroege uurtjes vermaakte. Hierover twitterde hij zelfs nog. "Ik heb genoten van de show vanavond in Jacksonville. Een heel dankbaar publiek. Dank aan Tim Wilkins om het programma te openen. Ik had geen idee dat ik 2 uur lang heb opgetreden. Ik vind dit helemaal fantastisch om te doen. Check mijn website voor data in 2022."

Saget werkte jarenlang als komiek en acteur voordat hij wereldberoemd werd dankzij zijn rol als Danny Tanner in de Amerikaanse show Full House, die eind jaren tachtig en begin jaren negentig zeer populair was. Ook scoorde hij als presentator met het programma America's Funniest Home Videos, dat van 1989 tot 1997 te zien was.

Van 2005 tot 2014 zou Saget ook nog veelvuldig te horen, maar niet te zien zijn in de populaire Amerikaanse komedieserie How I Met Your Mother. Hij fungeerde in de serie als de voice-over van hoofdpersoon Ted Mosby. In 2016 verscheen de reboot van Full House getiteld Fuller House, waarin hij opnieuw in de huid van Danny Tanner kroop. Deze show eindigde in 2020.

De acteur laat zijn vrouw Kelly Rizzo en hun drie kinderen Aubrey, Lara en Jennifer achter.