Typhoon vraagt Rutte om duidelijkheid over ‘wrede’ lockdown

Typhoon snapt er met het oog op de geplande Vrienden van Amstel LIVE-concerten niets van dat nog steeds niet duidelijk is of de lockdown volgende week wordt verlengd of niet. Hij zou voor zijn collega-artiesten en alle mensen achter de schermen van de shows in Rotterdam Ahoy graag duidelijkheid van het kabinet willen krijgen.

"De onwetendheid en onzekerheid zijn gigantisch", zei de zanger maandag in RTL Boulevard. "Het is een oud verhaal van: 'hoe valt dit nog uit te leggen', maar we blijven het maar zeggen."

Typhoon noemt het "wreed en ook best wel pijnlijk" dat momenteel een gigantische show wordt voorbereid terwijl niet duidelijk is of dat kan doorgaan. "Anno 2022 zouden we zoveel meer moeten weten en nog steeds wordt er op deze manier met onze branche omgegaan." Volgens de artiest kan een paar dagen eerder duidelijkheid al veel schelen. "Het is een heel rare situatie. Ik hoop echt dat de nieuwe ministers die beterschap beloven dat ook doen."

De huidige lockdown loopt tot en met vrijdag. Naar verwachting is er dan pas een nieuwe persconferentie van het kabinet. De eerste Vrienden van Amstel-show staat gepland op zaterdag. De concertserie loopt nog door tot eind januari.