OM eist werkstraf tegen Lil Kleine vanwege mishandeling

Het OM eist een werkstraf van 120 uur, een voorwaardelijke celstraf van twee weken en een proeftijd van twee jaar tegen Lil Kleine wegens mishandeling. Dat zei de officier van justitie vrijdag in de rechtbank van Amsterdam.

De 27-jarige rapper wordt ervan beschuldigd op 6 december 2019 samen met twee mannen uit Boxtel een andere man hebben mishandeld in een nachtclub in Amsterdam. Het vermeende slachtoffer zegt door de mannen te zijn vastgepakt, tegen het lichaam te zijn geschopt en in zijn gezicht te zijn gestompt of geslagen. Toen hij na een duw op de grond viel, werd hij nog meer geschopt. Het OM eist tegen de andere vermeende daders ook werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen.

Van het incident waren vrijdag camerabeelden te zien in de rechtbank van Amsterdam. Op een van de video's is onder meer te zien hoe Lil Kleine en de twee andere verdachten schoppende bewegingen maken terwijl het slachtoffer op de grond ligt. De man zegt kneuzingen en bloeduitstortingen en emotionele schade te hebben opgelopen aan het incident.

Lil Kleine, die niet aanwezig was in de rechtbank, verklaarde eerder aan de politie dat hij de man had aangesproken omdat die tegen zijn verloofde Jaimie Vaes was aangelopen. Die zou volgens de rapper "denigrerend en arrogant" hebben gereageerd. Lil Kleine zegt de man niet te hebben aangeraakt en dat hij "niets strafbaars" heeft gedaan.