Yvonne Coldeweijer: ‘Merendeel Spotify-streams Lil Kleine komt uit Bulgarije’

Het album van Lil Kleine gooide de afgelopen tijd hoge ogen op Spotify. Maar Yvonne Coldeweijer trekt nu in twijfel of het wel om 'echte' luisteraars gaat. Volgens de roddelkoningin komt het merendeel van de streams uit Bulgarije.

"Via een spion bij Buma (met ingangen bij Spotify) heb ik vernomen dat het merendeel van de streams van Ibiza Stories, het nieuwe album van Lil Kleine, helemaal niet bestaat uit Nederlandse streams," schrijft Coldeweijer in haar Insta Stories. "Het merendeel komt namelijk uit Bulgarije."

"Dat Lil Kleine zo'n grote schare Bulgaarse fans heeft, valt natuurlijk te betwijfelen," gaat ze verder. Ze zegt dat je als buitenstaander de statistieken niet kunt inzien. "Daarom houdt de muziekwereld dit liever geheim."

Er zouden meerdere Nederlandse artiesten Spotify-streams kopen. "Medewerkers van platenmaatschappijen weten hier gewoon van af," stelt ze op haar Juice-channel.

Verder zegt ze over Lil Kleine, die nog steeds vastzit vanwege huiselijk geweld, dat hij in ieder geval de komende tien dagen zijn eigen huis niet in mag, omdat zijn vriendin en slachtoffer Jaimie Vaes daar woont. Via de officier van justitie zou een tijdelijk huisverbod zijn opgelegd, weten de 'spionnen' van Coldeweijer te vertellen.