Lil’Kleine minstens 2 weken in cel

De raadkamer van de rechtbank Amsterdam heeft maandag bepaald dat Lil Kleine toch wel in voorarrest geplaatst moet worden. De rapper wordt verdacht van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes.

De rechtbank van Amsterdam laat via Twitter weten dat de schorsing van de voorlopige hechtenis is opgeheven, wat betekent dat de rapper weer vast komt te zitten. "De raadkamer is van oordeel dat er voldoende ernstige bezwaren zijn voor poging tot zware mishandeling. De man blijft de komende 14 dagen in voorlopige hechtenis", valt te lezen in de tweet.

Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, werd in Amsterdam gearresteerd nadat er beelden opdoken waarop te zien is hoe hij zijn verloofde aan haar haren een auto uittrekt en vervolgens haar hoofd tussen het portier van de wagen klemt.

De rapper zat enkele dagen in voorarrest, maar heeft de afgelopen dagen in Spanje doorgebracht. Het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen zijn vrijlating omdat er voldoende ernstige bezwaren zouden zijn om hem langer vast te houden.

Scholten werd eerder dit jaar al veroordeeld voor betrokkenheid bij een mishandeling in het uitgaansleven in Amsterdam. Tegen zijn werkstraf gaat hij in hoger beroep. Vorig jaar werd de rapper op Ibiza gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin, die tevens de moeder is van zijn zoon Lio.