Doodsoorzaak Rik Mayall mysterie voor vrouw

De vrouw van Rik Mayall heeft geen flauw idee waaraan de komiek kan zijn overleden. "Misschien heeft hij een soort aanval gehad, misschien was het zijn hart. We weten het gewoon niet", zei Barbara Robbin, die de 56-jarige Britse acteur maandag dood aantrof in hun huis in Londen, volgens Britse media.

"Het enige dat we nu weten is dat hij thuis is gestorven", liet een woordvoerder van de familie weten. De politie bevestigt dat Mayall rond 13.30 uur dood werd gevonden en dat er niet van verdachte omstandigheden wordt uitgegaan. Een lijkschouwing moet uitwijzen wat de plotselinge dood van de acteur heeft veroorzaakt. Een dag eerder werd Mayall nog gefotografeerd tijdens het uitlaten van zijn hond. Vorige week was de The Young Ones-acteur in Portugal voor de opnames van de Nederlandse film De Ontsnapping.

Scriptschrijver Laurence Marks uitte maandag in een radio-interview met de BBC zijn vermoedens dat Mayalls ongeluk weleens iets met zijn vroegtijdige dood te maken kan hebben. Mayall lag in 1998 een paar dagen in coma na een motorongeluk. "Zijn gezondheid ging er daarna op achteruit", zei Marks, die de dood van de acteur "niet geheel onverwacht" noemt.

Mayall en zijn vrouw, een visagiste, hebben drie volwassen kinderen.