Vaes verbreekt relatie en betwijfelt excuses Lil Kleine

Jaimie Vaes heeft "met enige scepsis" het excuusfilmpje van haar ex-vriend Lil Kleine bekeken. Ze vindt het jammer dat hij niet rechtstreeks spijt aan haar heeft betuigd maar dat aan "heel veel mensen" deed, staat in een verklaring van Vaes' advocaat Kim Beumer die Privé TV van De Telegraaf in handen heeft. Ook valt uit die verklaring op te maken dat de twee, die met elkaar verloofd waren, hun relatie hebben verbroken.

"De verontschuldigingen die hij uit voor de pijn en de kwetsuren die hij heeft veroorzaakt zijn gericht aan ‘heel veel mensen’, maar niet aan degenen aan wie deze spijtbetuiging het meest recht zou doen, namelijk aan het adres van cliënte en der partijen minderjarige zoon", stelt Beumer. "Van enig berouw van, noch zelfreflectie op de gevolgen van zijn handelen jegens hen is tot op heden geen sprake. Sterker nog, de door de heer Scholten aangenomen houding in de afwikkeling van de gevolgen van de verbreking van de relatie is er niet een die passend is bij zijn kennelijk gevonden inzichten zoals die hij gisteren tot uiting bracht."

Beumer vermoedt dat de videoboodschap van Lil Kleine, de artiestennaam van Jorik Scholten, een ander doel had. "Jaimie kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de boodschap van Scholten slechts is ingegeven vanuit het belang van rehabilitatie met het oog op zijn carrière en niet is ingegeven door intrinsiek zelfinzicht, hetgeen zij betreurt."

Lil Kleine zou half februari het hoofd van Jaimie Vaes tussen een autodeur hebben geklemd. De rapper plaatste donderdag een filmpje waarin hij zegt dat hij verkeerd heeft gehandeld, dat hij veel mensen heeft gekwetst en dat "dat nooit had mogen gebeuren".