Victoria geeft kind aardappelschijfjes tegen koorts: ‘Paracetamol is chemische troep’

Victoria Koblenko die ook al vrij bijzondere ideeën had over het coronavaccin, houdt er in het algemeen een heel eigen kijk op de geneeskunde op na. Haar zoontje krijgt bij koorts geen paracetamol, maar 'citroen in de sok'. Tot grote verbazing van andere moeders.

In haar Insta Stories vertelde de actrice dat haar zoontje Kiy (5) koorts had maar dat ze liever geen paracetamol gebruikte tegen de ziekte. Het leidde tot grote ophef op haar Instagram-account waar veel moeders boos reageerden. Dat lokte bij Koblenko weer een reactie uit.

'Kiy’s moeder leert Kiy dat koorts een reden heeft en dat z’n lichaam sterk genoeg is om dat zelf op te lossen,' schrijft ze. 'Je mag best even voelen dat je niet fit bent (toevallig is fit zijn het thema op school), zodat je snapt hoe je lichaam werkt en hoe verfijnd dat mechanisme is, wat je niet direct hoeft te blussen met allerlei chemische troep.'

Alleen als haar kind echt ziek is krijgt het paracetamol, maar tot die tijd heeft ze een beter advies, legt ze uit. 'Bij pijn of bij 40 graden aanhoudende koorts grijp ik er ook naar, maar tot die tijd begin ik met azijn, aardappelschijfjes of citroenen in de sokken. En gelukkig vele moeders met me.' Ter info: citroenen in de sokken helpen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten niet tegen koorts.