Winston Gerschtanowitz onder vuur bij Jinek: ‘Ik ben geen Sywert!’

Winston Gerschtanowitz doet alsof hij de natuur wil redden, maar zijn ‘goede doel’ EarthToday blijkt in werkelijkheid een potentiële winstmachine waarmee de oprichters miljarden kunnen verdienen. Quote onthulde maar.
Eva Jinek zette gisteravond de aanval in. Ze vindt het kwalijk dat hij vorig jaar Jan Terlouw heeft gebruikt om de kijkers van Beau te overtuigen om in te stappen. “Wat níet gecommuniceerd is, is dat daar potentieel ontzettend veel geld verdiend kan worden door de oprichters.”

“Op het moment dat je een soort moreel appèl doet op mensen om geld te geven en de aarde te redden, en je vertelt niet dat er potentieel miljarden zijn voor mensen die daarin investeren. (…) Jan Terlouw zegt dat hij het niet wist, Winston. Quote heeft hem gebeld en hij zegt: ‘Er wordt winst gemaakt? Ik weet van niks.’”

Gerschtanowitz oppert dat Terlouw ze niet meer op een rijtje heeft. "Ik denk dat deze lieve man, waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben dat hij hier is gaan zitten, overvallen is door het gesprek met Quote. Dat kan ik me zo voorstellen.”

Winston hekelt dat hij wordt vergeleken met Sywert van Lienden, onder meer door Angela de Jong en Sander Schimmelpenninck. “Dat is iemand die de boel gewoon heeft bedonderd om daar privé zelf beter van te worden. Ik heb daar helemaal niets mee te maken, ook niet om er privé beter van te worden”, zegt Winston.

Sander Schimmelpenninck: “Winston heeft natuurlijk gelijk dat het hier niet om gemeenschapsgeld gaat. Het is natuurlijk niet een honderd procent Sywertje, maar wat de gedeelde factor is en wat ze gemeen hebben, is dat er aan de voorkant toch een ander verhaal verteld wordt dan aan de achterkant.”

Winston: “Nee, dat is echt niet waar. Sywert heeft gezegd dat hij er geen geld aan ging verdienen toen hem dat gevraagd werd. Mij is dat niet gevraagd.”

Winston: “Ik ben een heel integer persoon en ik vind onrecht iets vreselijks in mijn leven. (…) We hadden het eerder moeten zeggen, zo simpel is het. Het is zo f*cking stom! We hadden gewoon moeten zeggen: ‘Dit is zoals het ontworpen is!’”

Bron(nen):   Mediacourant