Bluestour Johan Derksen gaat na kaarsenrel door zónder Derksen

Agentschap AT Next verbreekt per direct de samenwerking met Johan Derksen. Het bureau liet donderdag weten de beslissing af te laten hangen van de excuses die Derksen zou maken in het programma Vandaag Inside over het kaarsenverhaal. "Maar de uitzending van donderdag heeft niet ervoor gezorgd dat we ons besluit herzien", aldus een woordvoerder.

Derksen was de spreekstalmeester van de tournee The Sound of The Blues & Americana, die zondag van start gaat. De tournee gaat wel door, maar dan zonder Derksen. "De voorstelling wordt gemaakt door een grote groep muzikanten en technici die al twee jaren nauwelijks inkomen achter de rug hebben door corona", stelt de zegsvrouw. "We willen deze groep niet in de steek laten. We gaan een alternatief zoeken voor Johan, die de voorstelling aan elkaar zou praten."

Meer partijen trokken de afgelopen dagen de handen af van Derksen, nadat deze dinsdag vertelde dat hij in de jaren zeventig een bewusteloze vrouw met een kaars zou hebben gepenetreerd. Hij nuanceerde dit verhaal later wel. Toch is het Openbaar Ministerie een onderzoek begonnen. Eerder meldden ook de regionale omroepen per direct te stoppen met zijn uitzendingen vanwege de uitlatingen en de reactie van Derksen op alle commotie.

AT Next beklemtoont het besluit zeer te betreuren: "We hebben sinds 2014 heel fijn samengewerkt met Johan. En hij heeft zich onbezoldigd ingezet voor onze muzikanten en de bluesmuziek. Hij heeft een groot hart, zeker voor de blues, en we vinden het heel jammer dat het op deze manier moet eindigen."