Kaarsengate: De keeper van Veendam weet van niets

De keeper die samen met Johan Derksen begin jaren 70 voetbalde bij sc Veendam kan zich niets herinneren de avonturen die Derksen en hij zouden hebben beleefd met twee dames en een kaars. Dick Ploeger (67) was dé keeper waar Derksen in zijn uitzending Vandaag Inside op doelde; de man die erbij was en zijn verhaal zou kunnen bevestigen. Maar Ploeger bevestigt niets en herinnert zich dit incident ook niet, laat hij aan de AD weten. “Ik was verbijsterd toen ik het hoorde. Zo ken ik hem niet.”  Toen Derksen 24 was, was Ploeger 17.

Ploeger kan zich niets bij het verhaal van Derksen voorstellen. “Want zo is hij niet. Ik hoorde een verhaal dat een beetje was aangedikt. Dit kon niet waar zijn. Die ervaring had ik niet. En later bleek ook dat het verhaal werd afgezwakt.”

Of Ploeger ooit met Derksen en vrouwen op één kamer is beland? Dat gaat hij niet zeggen, zegt hij glimlachend. De liefde voor voetbal en muziek liepen in elkaar over en daar vonden Ploeger en Derksen elkaar. “Het vertier was hier in de tijd de voetbalvereniging Veendam en één discotheek. Als je daarbij betrokken was, was je al gauw populair. We hadden de vrouwen voor het uitkiezen en zeker geen gebrek aan belangstelling. Maar voor de rest was ik vooral nog een kind van 17.”

Derksen heeft hij niet gesproken sinds de mediastorm losbarstte. Maar dat hij nu van de buis is verdwenen, vindt hij wel jammer. Hij keek vaak naar het programma. “Nu krijgen we alleen nog maar politiekcorrecte meningen op tv. Niemand die nog durft te vertellen wat hij echt denkt. Dat deed Derksen wel.”