“Ik kijk liever twee uur lang naar parende naaktslakken dan naar 50 Shades.”

The Today Show op zender NBC had gisteren op televisie de wereldprimeur voor de trailer van 50 Shades of Grey, de langverwachte verfilming van de internationale bestseller. Maar het voorfilmpje van het verhaal over een sm-relatie was blijkbaar te schokkend, want de paar seconden waarin wordt gehint op de stomende bondage-seks die de twee hoofdrolspelers hebben, was uit de trailer verwijderd.

50 Shades of Grey vertelt over een zakenman en een onschuldige jonge journaliste die een relatie krijgen. Terwijl zij hem leert wat liefde is, leert hij haar alle ins en outs van het sadomasochisme. De trailer daarentegen oogt vooralsnog als een voorfilmpje voor een romantisch drama. Deze klacht uitten al meer mensen toen dit voorjaar een presentatie van 50 Shades: The Movie plaatsvond op een filmbeurs in Las Vegas.

De Nederlandse filmfans lijken vooralsnog niet heel warm te worden van de eerste beelden van de film. De kritiek raakt vooral hoofdrolspeler Jamie Dornan, die tot nu toe vooral bekend is als fotomodel. “Een hoop glazige blikken”, oordeelt Merel op Twitter. “Kan hij de film dragen als acteur? Hij spat totaal niet van het scherm af.” 'Kleinerotzak69' voegt daar aan toe: “Ik kijk liever twee uur lang naar parende naaktslakken dan naar 50 Shades. Vreselijk.”

50 Shades of Grey gaat half februari in premiere.