Willem Alexander heeft een supersnelle raceboot gekocht

Bij een villa aan de Griekse kust met een peperdure steiger (waar eerder onrust over ontstond) hoort een boot. En als je koning bent, ook al is dat van een klein landje, dan moet dat een jetset-boot zijn. Daarom kocht onze koning (volgens De Telegraaf) voor 800.000 euro de Osprey 38, van de Friese jachtenbouwer Wajer & Wajer. De boot wordt gekenmerkt door zijn 'harmonieuze verhoudingen, vloeiende lijnen en het prachtige gebruik van teak en mahonie', schrijft de Friese fabrikant op zijn website. De maximumsnelheid bedraagt 45 knopen, ofwel 85 kilometer per uur. Er kunnen tot maximaal veertien passagiers aan boord. De koning doet relatief sober. Roman Abramovitsj kocht er 2

33 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Een van de voordelen van het lid zijn van de koninklijke familie….net zoals het vrijgesteld zijn van afdracht ihkv successierechten.

 2. KOKUSMAKREEL

  Wajer Yachts, mooi spul … goed voor de nederlandse economie deze bestelling van Wimlex

 3. Paulraw

  We gunnen het de prins van harte.

  Het Nederlandse volk heeft er per slot van rekening hard genoeg voor gewerkt.

  *Sarcasmemode off*

 4. Buck Danny

  Misschien ligt het aan mij, maar ik vind dit nog een bescheiden bootje in de wereld van de (peperdure) jachten. Het had ook een stuk buitensporiger gekund. Bovendien vloeit er, zoals Krokusmakreel al zegt, zo in ieder geval nog een deel van de centen van de koning terug naar de staat.

 5. eppie

  Mijn koning moet het beste hebben in dit leven, zijn familie heeft de zwaarste opofferingen moeten opbrengen in hun levens. Willem het ls je gegund. Geniet ervan. Het

 6. harrr

  21% btw komt terug, Hollands product, dus een flinke bak loonbelasting van de productie komt terug, Vast ook indirecte NL omzet via derden (tax) van.
  Het kost ons dus netto flink minder dan die 8 ton.
  Misschien wel minder dan de helft.
  Voor een koning vind ik het geen exorbitante bedragen.

 7. eppie

  Het = NIET in het Russisch

 8. reageermeneer

  En het ‘volk’ vindt het allemaal prachtig…

  Ik zou misschien een beetje respect voor deze man kunnen opbrengen wanneer hij midden in de winter, ‘s nachts, aan de daklozen warme dekens en soep en brood komt brengen.

  Kijk, zo’n koning wil ik!

  Wie kan zich nou identificeren met een bolle Nederlander in zo’n sjeesboot?

 9. Bram

  Terwijl die jan met de pet de eindjes aan elkaar knopend de crisis probeert door te komen koopt die vetkop een speeltje a 8 ton. Wie is de eerste gast,
  z’n drinkmaatje Vladimir ?

  Update: Ding dong, staan politie en mannen in witte jassen met dwangbuis
  voor m’n deur, geen idee wat ze komen doen,zeker abuis.

 10. Rocco Benevento

  Zullen we nu maar een keertje stoppen met die kolderieke poppenkast en het koningshuis wegdoen. FF de grondwet aanpassen en eindelijk, op naar een volwaardige Europese deelstaat!

 11. Jac Defauwes

  Een echte pooierboot voor onze hoogheden! Binnenkort: een derde dinsdag met nieuwe bezuinigingen en lastenverzwaringen. Voor ons, natuurlijk.

 12. kletsmajoor

  Prima keuze, Willie! En let maar niet op al die zure reaguursels hieronder. Zij weten niet dat je het zelf betaalt uit het kapitaal dat al in de familie was voordat Wilem van Oranje leider van de opstand werd in 1568.

  • Dutchy

   Dat wordt inderdaad bekostigd uit het familie kapitaal. Weet niet of Willem I nu zo rijk was, maar goed dat maakt niet heel veel uit. Overigens zou ik niet met hem willen ruilen, een leven in de spotlights en defacto een nutteloze baan met heel veel beperkingen. Hij liever dan ik,

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    De vader van Willem van Oranje werd Willem de Rijke genoemd.

    (in antwoord op Dutchy)
    • Dutchy

     Dat klopt: “Willem de Rijke was alleen rijk aan kinderen” dat is wat Wikipedia zegt, heb geen zin om het verder uit te zoeken. 😉

     http://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_van_Oranje

     (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Er staat geen info over de financiën van Willem de Rijke in Wikipedia, maar hij had twee graafschappen (Nassau en Katzenelnbogen) en kon z’n zoon aan het hof in Brussel laten studeren. Arm was hij zeker niet.

      (in antwoord op Dutchy)
     • FritsB

      Die twee graafschapjes leverden net genoeg op om in leven te blijven. Willem van Oranje is page geworden aan het hof in Brussel wegens zijn Franse erfenis; daar zal wel geld.

      (in antwoord op kletsmajoor)
  • knier

   Toen oplichter Willem 1 in 1813 voet op Nlse bodem zette had hij geen rooie cent,toen hij stierf ineens 30 miljoen en de NLse staat een schuld van gelijke grote;alles wat dat tuig in bezit heeft,hebben ze over de rug van de staat bij elkaar geroofd,of heb je voorbeelden van het “werk” wat ze verricht hebben voor het verkrijgen van hun kapitaal?

   (in antwoord op kletsmajoor)
  • FritsB

   De Nassaus waren zo arm (relatief gezien dan) dat Willem van Oranje en zijn zoons zich als huurlingen met een legertje moesten aanbieden bij de Nederlandse Staten-Generaal. Wat niet wegneemt dat deze boot een keurig vakantiesloepje is, privé aangeschaft binnen het beschikbare budget en nuet patserig.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • ikookeven

    Ach ja. Inderdaad. Prima binnen het budget 😉
    Nederland wil een koning, nou, hier hebben wij hem dan.

    (in antwoord op FritsB)
 13. Mihamed Kouki

  Kapitaal uit 1568? Denk je dat ze daar nog steeds van leven? Natuurlijk niet! Ze leven van de toelage van bijna een miljoen per jaar. Het koningshuis bestaat uit aardige, liege mensen maar ik kan maar niet vatten dat je deze puissant rijke mensen nog allerlei cadeautjes moet toeschuiven zoals vrijstelling van allerlei belastingen. Dat kan anno 2014 echt niet!

  • kletsmajoor

   Als je vandaag in 2014 vanaf nul met de relatie Huis van Oranje en Nederland zou beginnen, zou het er waarschijnlijk heel anders uitzien. Maar dat is niet zo, de relatie begon al in 1568 (eigenlijk nog eerder) en e.e.a. is historisch gegroeid.

   PS: Waarom reageer je niet in het discussie-draadje?

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
  • kletsmajoor

   Hee… opeens ben je Jan Terlouw i.p.v. Mihamed Kouki!

   Ik weet het niet met jou Mihamed c.q. Jan… dit zijn taktieken die bij internettrollen horen. Het doet me ook sterk denken aan een reaguurder “Mo Meta” die hier een tijd discussies rondom Israel en de Palestijnen kwam opjutten en toen zijn naam veranderde in “Volledig”. Of zou achter al die namen dezelfde persoon zitten?

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Jan Terlouw

    Jij heet ook geen kletsmajoor in real life. En dat geldt voor bijna iedereen hier. Het gaat uiteindelijk om de argumentatie en niet om de persoon erachter.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Hoe iemand IRL heet doet niet terzake als hij/zij op het forum maar aan de naam herkenbaar is als dezelfde persoon.

     Door van naam te veranderen creëer je bewust onduidelijkheid of de reacties wel van dezelfde persoon komen. Waarom doe je dat? Wat zijn je motieven in de discussies? Reageer je onder nog meer andere namen? Reageer je misschien zelfs op je eigen reacties? Dat zijn de twijfels die je over je afroept met dit gedrag.

     (in antwoord op Jan Terlouw)
 14. Burgermans

  Kinderachtig stukje weer van 3huis. Het koningshuis is vele malen goedkoper dan het gekozen presidentschap en bovendien veel effectiever. Zonder de Oranjes zou Nederland überhaupt niet ontstaan zijn.

Reacties niet toegestaan