Freddie Heineken probeerde de vrouw van Youp te versieren

In zijn nieuwe boek vertelt Maarten Spanjer dat biermagnaat Freddie Heineken ooit achter Debbie Petter aanzat, de vrouw van Youp van het Hek. „Het gebeurde in de tijd dat Debbie nog in de boekhandel in de P.C. Hooftstraat werkte. Ik was een beetje verliefd op haar, en dacht soms: Ze moest eens weten dat ik helemaal van de andere kant van de stad kom om bij haar een krant te kopen. En ik was de enige niet! Het gebeurde nogal eens dat er drie auto’s tegelijk voor de deur van de winkel parkeerden en uit de middelste Freddie Heineken Schermafbeelding 2014-09-27 om 09.38.13stapte. Terwijl hij daar naar binnen liep, keek hij altijd wat schichtig om zich heen. Hij kwam ook voor haar! Later hoorde ik dus van Youp dat de avances die Heineken maakte hem zo begonnen te irriteren dat hij Heineken had opgebeld met het dringende verzoek zijn vrouw met rust te laten. Ik denk nog steeds dat die hele Bucklerconference, waarmee hij dat merk om zeep hielp, daarmee te maken heeft en niets anders was dan de wraak van Youp.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Debbie Petter is een mooie vrouw ( prachtig boek geschreven, mooi opgevoerd ) en snap wel dat De Heer Heineken een afspraakje met haar wilde maken. De boekhandel in de PC Hooft ( woonde er vlak naast ), wat een prachtige boekenzaak en wat een hoeveelheid boeken hadden ze op voorraad. Heerlijk. Nu loopt er publiek wat niet weet wat boeken zijn? laat staan letters ? wel cijfers natuurlijk. Mijnheer Heineken vond ik ook een mooie man, helaas zag hij niet dat ik er stond te zoeken naar van alles. Mijnheer Heineken kwam ook regelmatig in de Scheldestraat, in zijn auto met chauffeur, veel bloemen kopen, een vriendelijke man. Na zijn ontvoering is hij volgens mij nooit meer daar bloemen wezen kopen omdat Holleerder en ‘t Hout de hele buurt in een paar jaar in gort hebben geholpen. Een grote gangster- zooi, hoerenkasten, beursjongens etc. Joep, echt een goede poetische man heeft natuurlijk een ander soort antwoord. Een merk in gort leggen. Fantastisch. Weer wat geleerd.

 2. Windows 8

  Geeuw

 3. RHK

  Ik heb Youp een paar keer meegemaakt op straat in Amsterdam, wat een ongelofelijke zuurpruim en kwal !
  Loop je gewoon op de stoep voorbij zijn huis , komt meneer zijn deur uit met de fiets en dan moet je maar “opzouten” zoals hij gromde want meneer moet direct vrij baan hebben. Hij vergeet even dat wij niets verkeerd deden en hij ons gewoon had kunnen (beter gezegd “moeten”) laten voorgaan, maar nee als bekende nederlander denkt deze gast dat hij altijd voorrang heeft?
  Deze Youp viel voor mij dan ook heel diep van zijn voetstuk: arrogante schoft. Ik geloof direct dat de Buckler-actie van hem een persoonlijke wraakactie was.

  • marianne martens

   grappig dat u zo ingewikkeld over de cabaretier schrijft terwijl het toch echt over zijn vrouw gaat en Mijnheer Heineken. Trouwens ben Mijnheer van ‘t Hek vaak genoeg tegengekomen op de fiets en in de kroeg, altijd vriendelijk en zachtaardig. Kan het iets met uw uitstraling of fysiek te maken hebben gehad? Buckler -bier was niet te zuipen zo smerig, zo erg was het het nu ook niet.

   (in antwoord op RHK)

Reacties niet toegestaan