Emotioneel weerzien tussen ernstig zieke Michael J. Fox en oude maatje Christopher Lloyd gaat viraal

De 61-jarige acteur Michael J. Fox was te gast op Comic Con 2022 in New York. De 'Back to the Future'-ster vertelt over de dood van zijn moeder en hoe zij tegen zijn rol in de blockbuster aankeek. Hierna wordt hij op het podium herenigd met zijn oude tegenspeler.

Michael J. Fox lijdt al jaren aan de ernstige hersen- en spierziekte Parkinson en dat is duidelijk te zien aan zijn manier van bewegen en praten. Hij heeft de Michael J. Fox Foundation opgericht en meer dan anderhalf miljard dollar opgehaald voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

De acteur vertelt over zijn recent overleden 92-jarige moeder: “Ik was 23 jaar en belde haar, zij was in Canada, en ik zei: ze willen dat ik meewerk aan een Steven Spielberg-film. Maar ik moet het ’s nachts filmen en Family Ties overdag.” Zijn moeder zei toen: “Dan ben je te moe.” Fox gaf echter aan 'te leven' voor dit soort moeheid en dat hij het wel zou redden om de beide producties naast elkaar te doen.

“Vandaag de dag, nou ja tot twee weken geleden, dacht mijn moeder dat het een slecht idee was om in Back to the Future te spelen. Ze hield van de film, maar ze had gelijk: ik werd moe.”

Even later komt zijn oude tegenspeler van de reeks 'Back to the Future'-films Christopher Lloyd het podium op en geven ze elkaar een knuffel. Hier zijn de beelden van hun emotionele weerzien: