Rusland bombardeert woonblokken, parken, een speeltuin en andere burgerdoelen

Politiek
door Désirée du Roymaandag, 10 oktober 2022 om 14:34
welingelichtekringen header 1
Na de sabotage van de Krimbrug en het hoongelach om dit gevoelige verlies, is Poetin in alle staten. Hij heeft zijn veiligheidsraad bijeengeroepen om wraak te nemen en als voorproefje bombardeert hij overal in Oekraïne al burgerdoelen.
Het Russische leger is met een wrede vergeldingsactie bezig die direct gericht lijkt op het zaaien van terreur onder de bevolking. Talloze burgerdoelen zijn in de afgelopen uren gebombardeerd in de straten van Kiev en andere Oekraïense steden.
D66-fractieleider Jan Paternotte somt op: “Een speeltuin, een park, een voetgangersbrug, een straat met auto's tijdens de spits, talloze huizen. De rakettenregen van Rusland vanmorgen is niets anders dan terreur zaaien. Daarom moeten we Oekraïne blijven steunen met alle middelen die helpen.” Hij deelt op Twitter een filmpje met beelden van een kapotgeschoten Shevchenko Park in het centrum van Kiev.
Dit meisje was aan het streamen op haar telefoon en vertelde dat ze op een haar na een raketinslag had overleefd. Luttele momenten hierna slaat live een volgende raket in aan de overkant van de straat. Ze komt met de schrik vrij: