‘Gasten Clooney moesten telefoon inleveren’

VENETIË - George Clooney is inmiddels expert in de methodes van de roddelpers en heeft daarom tijdens zijn trouwerij niets aan het toeval overgelaten. Gasten moesten hun telefoon en camera inleveren, schrijft TMZ.

Ook al was slechts een select groepje vrienden en familie uitgenodigd voor de trouwerij in Venetië, de acteur wilde er zeker van zijn dat er geen foto's van de festiviteiten uit zouden lekken naar de media. Daarom werd alle gasten verzocht hun telefoon achter te laten in hun hotel of bij de receptie.

Dat betekende niet dat de genodigden niet mochten bellen of fotograferen: ze kregen allemaal een telefoon en camera uitgereikt die ze naar hartenlust mochten gebruiken. De apparatuur werd alleen wel gemonitord door het team van Clooney, zodat als er een foto gelekt wordt het gemakkelijk te zien is wie daar verantwoordelijk voor is.

De gasten kregen de mededeling dat de maatregelen zijn genomen vanwege het gevaar voor hackers, naar aanleiding van de recente fotolekken. Critici melden echter dat het traceersysteem van de camera's daarvoor overbodig is en de acteur zijn gasten simpelweg niet zijn blinde vertrouwen durft te geven.