Heleen Mees eist 20 miljoen dollar van haar ex Buiter

Heleen Mees eist 20 miljoen dollar (15,8 miljoen euro) schadevergoeding van haar ex-minnaar Willem Buiter. Dat schrijft het AD. Nadat hij haar na een uit de hand gelopen, geheime affaire aanklaagde vanwege stalking belandde ze in de gevangenis en raakte ze haar werk kwijt. Ze zou hem eindeloos hebben lastiggevallen met SMSjes en met pikante foto's. Althans, dat was zijn bewering. Zij ontkent dat. De schadeclaim is gebaseerd op diverse valse aangiften die Buiter heeft gedaan bij de politie, zoals beschuldigen van stalking, lastigvallen, bedreiging en een reeks van valse en misleidende mededelingen over Mees 'seksueel obsessief gedrag', aldus Mees' advocaat Olav Haazen. De eis tot schadevergoeding heeft ze ingediend bij een rechtbank in New York. Mees verdenkt Buiter ervan dat hij zijn vrouw wilde doen geloven dat Mees niet zijn minnares, maar een stalker was om op die manier een echtscheiding te voorkomen. Mees en Buiter zochten elkaar jarenlang in het geheim op. Maar toen Buiter met zijn vrouw van Londen naar New York verhuisde, waar Mees ook woont, klaagde hij haar vrijwel meteen aan. Mees zegt dat haar carrière volkomen 'vernietigd' is en dat ze veel emotionele schade heeft ondervonden door haar verblijf in de  Rikers Island gevangenis in New York, waar ze kort na haar arrestatie enkele nachten moest verblijven. Mees sleept ook de vrouw van Buiter, professor Anne Sibert, ook in Amsterdam voor de rechter om de hoofdeconoom van het Amerikaanse bankconglomeraat CitiGroup en zijn vrouw te dwingen tot een rectificatie in drie landelijke kranten. Niet alleen wil Mees dat Buiter zijn beschuldigingen terugneemt, ook zou de vrouw van Buiter een e-mail hebben gestuurd aan de Universiteit van Tilburg met allerlei kwalijke beweringen over Mees. De econome was daar werkzaam en verloor door deze mail haar baan bij de Brabantse universiteit, aldus advocaat Haazen.  

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Hell hath no fury like a woman scorned.

 2. Future Child

  Debiel wijf. Draagt alleen maar merkkleding. Is een feminist, maar gaat wel een affaire aan met iemand anders man.

 3. Apekool

  Kan ze hem nog 1x uitkleden. Van mij mag het, je bent geen keurige mijnheer als je naast de pot piest.

 4. Paulraw

  Lid PvdA.
  Die gaan voor het makkelijke grote geld.
  Armoede dat is voor de anderen.

 5. FritsB

  Dure hoer. Maar is er nou nooit eens een rechter die zegt: “mevrouwtje, u wist dat dit een buitenechtelijke scharrel was, en u wou hem toch met alle geweld. Natuurlijk kwam er dus een eind aan, en waarop baseert u nu uw eis?”.

 6. Oh_Oh_SarCastro

  Kansloze golddigger

 7. eppo

  Hopelijk krijgt ze de claim toegewezen. Twee vliegen in 1 klap: een vreemdgaande bankmanager in het Guinness Book die betaald heeft voor de duurste hoer ter wereld!

 8. Kees Cornelder

  Heeeeerluk!!! John de Mol krijgt het script voor een nieuwe soap zó door die drie hitsegerds aangeleverd, gratis en helemaal voor niks!

 9. meesan

  Hmm, een fulltime baan als assistent professor levert je tussen de 3.000 en 3.500 euro bruto per maand op. Met nog 20 gemiste potentiële werkjaren kom ik nog niet aan 20 miljoen.

Reacties niet toegestaan