Twan Huys: RTL Late Night-avontuur heeft mij veel opgeleverd

Twan Huys heeft geen spijt van zijn avontuur bij RTL Late Night. De 58-jarige presentator heeft zondagmiddag in de uitzending van het NPO Radio 1-programma De Perstribune gezegd dat hij zelfs "met groot genoegen" terugkijkt op die periode en dat de talkshow hem "veel heeft opgeleverd". De presentator stapte in 2018 over van de publieke omroep naar RTL om na een half jaar alweer terug te keren vanwege tegenvallende kijkcijfers.

Wel zegt Huys te hebben geleerd dat RTL Late Night niet bij hem paste. "Het was geen programma voor mij", aldus Huys. De presentator zei dat hij het "niet interessant vindt waar het mis is gegaan". "Het is gebeurd, het is klaar en ik ben daarna doorgetrokken en andere dingen gaan doen."

"Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het heeft me juist veel opgeleverd", vervolgde Huys. "Tot dat moment ging mijn loopbaan crescendo, daarom dacht ik ook: ik probeer iets nieuws. Daar kijk ik tot de dag van vandaag met groot genoegen op terug, dat ik dat gedaan heb." Voor Huys heeft zijn korte overstap tot zijn verbazing en groot genoegen programma's opgeleverd die hij heel graag wilde maken. "Nu, bijna vier jaar later, presenteer ik Buitenhof, College Tour en maak ik documentaires. Wat wil je nog meer?"

Tot slot zei Huys "van alles iets op te steken". "Ook van dit. Wat ik daarvoor kon, dat kon ik ook tijdens en dat kon ik ook daarna. Wat je hebt opgebouwd aan kennis en informatie dat is er altijd."