Klimaatactivist lijmt zichzelf vast aan tafel bij talkshow Jinek

Een klimaatactivist heeft zich tijdens de uitzending van de RTL-talkshow Jinek dinsdagavond vastgelijmd aan de tafel. Hij was aanwezig om het te hebben over de recente acties in musea waarbij etenswaren op kunst werden gegooid, maar klom tijdens het gesprek op tafel en lijmde zichzelf vast.

"Ik zit hier vast in een liveprogramma en ik ga het hier hebben over het klimaat en de ecologische crisis", begon de klimaatactivist zijn verhaal nadat hij plaatsnam op de tafel. "Jullie hebben een plicht om eerlijk te berichten over de klimaat- en ecologische crisis. Een plicht die jullie niet nakomen. Het leven van ons allemaal staat op het spel. Het leven van jou staat op het spel", zei hij tegen presentator Beau van Erven Dorens, die de presentatie van Eva Jinek tijdelijk overneemt omdat zij het coronavirus heeft.

Beau noemde de actie niet "heel sympathiek en beschaafd". Andere tafelgasten komen namelijk niet aan het woord, zei hij.

"Ik vind het best wel vet wat je hebt gedaan", zei zangeres Stien den Hollander, die ook aan tafel zit. "En ik had het ook wel een beetje verwacht."