‘Glennis Grace begon met matten in de Jumbo’

Zangeres Glennis Grace had een belangrijke rol in het geweldsdelict in de Jumbo afgelopen februari. Dat melden bronnen rondom het onderzoek aan RTL Boulevard. Zo blijkt nu dat ze de eerste klap uitdeelde aan een van de medewerkers van de supermarkt in de Amsterdamse Jordaan, waarna een gevecht uitbrak.

Zij en haar vechtende vrienden waren ook als 'knokploeg' naar de winkel gekomen om wraak te nemen op de (volgens hen) slechte behandeling van het zoontje van Glennis. Op camerabeelden, die vandaag getoond zullen worden in de rechtszaal, is het haarfijn vastgelegd, zegt Boulevard.

Glennis, die eigenlijk Glenda Batta heet, ging op 12 februari verhaal halen bij de supermarkt nadat de medewerkers haar zoon Thony uit de winkel hadden gezet, omdat hij een e-sigaret stond te roken aan de kassa. Hierna ontstond een akkefietje tussen de medewerkers en Thony. Hierbij heeft hij klappen uitgedeeld aan de medewerkers.

Op camerabeelden is te zien dat Glennis anderhalf uur na het incident aankomt bij de winkel. Drie andere verdachten stonden al op haar te wachten. Eenmaal binnen splitst de groep zich op en gaan ze op zoek naar het personeel.

Twee personeelsleden werden ingesloten door de zangeres en een andere verdachte. Na een korte woordenwisseling sloeg Glennis één van de personeelsleden op het hoofd met een half geopende vuist, aldus de bronnen tegen RTL Boulevard. Ook een andere medewerker werd mishandeld door de groep. Een medewerker die te hulp schoot werd ook geslagen.

Na de vechtpartij, die ongeveer tien minuten duurde, verliet de groep de Jumbo. Diezelfde avond werd de zangeres nog opgepakt.