Prins Harry voelt zich nog steeds ‘de reserve’: ‘Beetje pathetisch’

De spanning binnen het Britse koningshuis loopt op nu prins Harry de titel van zijn memoires bekend heeft gemaakt. Het boek, dat pas in januari verschijnt, gaat Spare heten. En dat belooft weinig goeds.

Naar verluidt is de gevallen prins kritisch op alles en iedereen in zijn boek. De titel Spare geeft daar al een voorproefje van: Reserve of in het Spaans nog erger En La Sombra (In de schaduw) verwijst naar zijn plaats in de troonopvolging: Harry is de reserve waar prins William de Heir is.

Hoofdredacteur van het Britse Majesty Magazine zegt tegen The Sun dat Diana hem altijd de ’spare’ noemde. "Het heerst blijkbaar nog steeds in zijn gedachten dat hij de ’reserve’ was en hij voelt zich er duidelijk door gekleineerd. Een beetje pathetisch dat hij dat niet heeft kunnen loslaten.”

Hoe dan ook is dat ene titelwoord volgens insiders veelzeggend. "Het demonstreert een nieuwe aanval op de familie, die juist gevraagd heeft om de nodige privacy. Als we afgaan op wat er in de eerdere televisie-interviews is gezegd, zal dit explosief zijn. Sowieso zal het weinig kans bieden op verzoening met Harry en Meghan.”