Youp van ‘t Hek neemt oplichter Henk Krol te grazen

Youp van 't Hek heeft maandagmiddag op Twitter Henk Krol uitgemaakt voor oplichter. De cabaretier reageerde op berichten van de politicus over een vertraging van de trein.

''Trein vertrekt iets later. De reden is geweldig. De conducteur ging achter enkele zakkenrollers aan. Iedereen heeft daar begrip voor'', twitterde Krol.

Van 't Hek reageert vervolgens cynisch op het feit dat de conducteur achter een 'kleine crimineel' aanging, ''terwijl er grotere oplichters in de trein zaten...'',

Krol werd er onlangs van beschuldigd dat hij de oplage van de Gaykrant tot het faillissement ervan veel te rooskleurig heeft voorgespiegeld. Al eerder kwam aan het licht dat Krol de zaken bij het blad niet goed had geregeld. Hij moest vorig jaar de Tweede Kamer verlaten nadat bekend werd dat hij geen pensioenpremies had afgedragen voor zijn personeel. Krol keerde recentelijk weer terug als Kamerlid voor de partij 50PLUS, kort nadat hij opnieuw in opspraak kwam omdat hij ruim 200.000 euro aan subsidiegeld op oneigenlijke wijze zou hebben besteed.

34 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Ik heb nog nergens enig bewijs gezien dat de Heer Krol ook maar één cent in eigen zak heeft gestoken. Vooralsnog lijkt deze affaire meer op een politieke afrekening.

  • Malky

   Inderdaad, het valt wel vaker op dat de artikeltjes van het ANP meer columns van een bedenkelijk niveau zijn.

   (in antwoord op Burgermans)
   • brabantman

    Ook mijn bedrijf heeft in het verleden advertenties geplaatst in de Gay krant. Tegen tarieven gebaseerd op de toendertijd verstrekte oplage cijfers. Deze blijken nu uit Krols grote duim gekomen te zijn. Met andere woorden: oplichting c.q.oplichter. Zou graag het (enorme) bedrag graag terug vorderen. Maar helaas verjaard. Hoe je het dus ook bekijkt, het blijkt een miezerig mannetje die ook mede dankzij mijn geld zich een grote Lexus automobiel permiteren kon.

    (in antwoord op Malky)
  • Betweter

   Al zou het sjoemelen met gelden Krol zelf niks hebben opgeleverd, dan heeft hij nog steeds een hoop mensen gedupeerd. Personen die zo aanrommelen wil je zeker niet in een bestuurlijke functie hebben!

   (in antwoord op Burgermans)
  • Windows 8

   “Vooralsnog lijkt deze affaire meer op een politieke afrekening.”
   Daar enig bewijs van gezien ?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Bewijs niet, maar de timing van de beschuldigingen spreekt boekdelen.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     oh ja?

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De eerste beschuldigingen kwamen toen Henk op 20+ zetels stond, de nieuwe precies op het moment van zijn comeback. Daar lijkt over nagedacht.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Tja, dan nog doet het niets af aan zijn fraude en/of diefstal en is het zijn eigen fout om zijn tegenstanders munitie te geven

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De eerste beschuldigingen bleken volledig ongegrond. Zullen we eerst maar eens afwachten wat er waar is van deze?
      Niet dat ik Henkie Panky zo’n goede politicus vind, verre van dat. Maar dit ruikt wel heel erg naar een afrekening.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      welke beschuldigingen bleken ongegrond?(bron)

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dat Henk Krol persoonlijk verantwoordelijk zou zijn voor het niet betalen en in zijn zak steken van pensioenpremies.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Bron van die ongegrondheid graag

      (in antwoord op Burgermans)
     • eppo

      Zo lusten we nog een paar peertjes. Henkie was directeur (natuurlijk persoon) van de BV (rechtspersoon) en natuurlijk wist Henkie niet wat er allemaal in de BV werd gesjoemeld… Gut, hij lijkt net een beroepsgraaiert.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Geen bewijs, geen schuld, Eppo.

      (in antwoord op eppo)
     • eppo

      geen alibi is schuldig. Geen antwoord op vragen van het OM is schuld erkennen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Niet in een rechtstaat.

      (in antwoord op eppo)
    • eppo

     Op dat moment stond Jupiter in quintiel stelling met Venus – vandaar die timing.

     (in antwoord op Burgermans)
  • eppo

   is er door Henk Drol wel bewijs geleverd dat de subsidiegelden zijn gebruikt waarvoor ze waren bedoeld? Née. En dat is waarom de minister de tonnen subsidie terug eist. Omdat Krol niet kan bewijzen dat ze voor het doel waarvoor subsidie werd gegeven zijn gebruikt. Dát noem je fraude.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Geen bewijs, geen schuld. Zo werkt dat in een rechtsstaat, Eppo.

    (in antwoord op eppo)
    • eppo

     Klopt. Maar als het OM je ergens van beschuldigt en je iets ten laste legt en je komt niet met ontlastend bewijs geldt ook in de rechtsstaat :”wie zwijgt stemt toe en verklaart zichzelf schuldig”. Geen alibi werkt erg verzwarend zal elke strafrechtspecialist kunnen uitleggen. Dus Ome Henkie Drol wordt ergens van verdacht (verduisteren van subsidiegelden bijv.) en gevraagd waar die gelden zijn gebleven. Zolang hij dat niet kan verhelderen lijkt het lastig te worden bij de rechter. Maar hij is nog niet veroordeeld en blijft dus hevig verdacht.

     (in antwoord op Burgermans)
 2. Rinus57

  Ik denk dat Youp van ‘t Hek een te grote broek heeft aangetrokken met een lasterlijke benoeming van de heer Henk Krol te plaatsen .
  Als blijkt dat de beschuldiging van oplichter niet juist is , is de heer van ‘t Hek ook bereid om dit dan te rectificeren .
  En als een echte vent betaamd een schadevergoeding te bieden voor valse voorwendsels die geuit zijn voor dat bewezen is of er überhaupt sprake zou zijn van oplichting .
  Hier geld maar een ding , wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten .

  • utsjaermets

   ”terwijl er grotere oplichters in de trein zaten…” is hoogstens een insinuatie, geen lasterlijke benoeming van de heer Henk Krol.
   Heeft iemand eens gecheckt of Youpie vanuit die trein twittered 😉

   (in antwoord op Rinus57)
  • AT

   Nogal overdreven, moet je eens kijken wat op sites zoals hier allemaal over politici wordt geschreven. Zou elke reaguurder die politici beschuldigd van allerlei zaken dan maar schadevergoeding moeten betalen?

   (in antwoord op Rinus57)
  • eppo

   Je kunt ook je gat verbranden als je door Henk Drol laat naaien

   (in antwoord op Rinus57)
   • Rinus57

    Ik begrijp ineens de nickname eppo als u zo een reactie geeft .
    Ken ik u , als men al begint in de je vorm en platvloers wordt , heb ik al een idee erbij , respectloos .

    (in antwoord op eppo)
    • eppo

     als bij u respect afhangt van het gebruik van je of u en u mij niet met U aanspreekt heeft u het respect van een gladiool met sclerotina hetgeen gezien de leeftijdsindicatie bij uw nickname niet kan verbazen. Bovendien is uw taalkundig vermogen gelijk aan dat van een gemiddelde mulo3 leerling: “je” kan ook gebruikt worden als een veralgemenisering, net als ‘men’, bijvoorbeeld in de zin : “als je je door Henkie Drol laat naaien laat ie je met een verbrand gat zitten”. Daarbij is “je” geldig voor alle mensen en dus in algemene enniet persoonlijke zin gebruikt. Maar waarschijnlijk was het schoolgeld van uw ouders op toen u met een 5,6 voor taal werd toegelaten op ze ZULO. Succes met uw respect! Voor mij blijft Henkie Drol een oplichter.

     (in antwoord op Rinus57)
 3. Robin

  Is die lul van een Krol nou al eens door een rechter veroordeeld of alleen nog maar door de media en klootzakken als Youp?

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Heerlijk ruw,rauw, …Robin, recht door zee, benoemt het gewoon en zit nergens mee.

   (in antwoord op Robin)
  • eppo

   Door kiezers te naaien, te glibberen (zonder glijmiddel) langs het fraude ravijn, zijn zakken over andermans rug (terwijl ie ze naait) te vullen, aan het pluche te kleven en voortdurend de boel te beflikkeren veroordeelt Henkie Drol zichzelf.

   (in antwoord op Robin)
  • Paulraw

   Teveel vragen stellen over Demmink icm stijgende populariteit ,dan wordt je door de powers that be al veroordeeld in de media zonder dat de rechter daar aan te pas komt.

   (in antwoord op Robin)
   • Meneer Dick

    Henk Krol mag niemand valselijk beschuldigen. Ook Joris Demmink mag hij niet belasteren. Krol is met zijn roddels ver uit de bocht geschoten.

    (in antwoord op Paulraw)
 4. Kees Cornelder

  <> Is er….soms wat? <>

Reacties niet toegestaan