Sacha de Boer mist achtuurjournaal niet

Sacha de Boer nam in mei vorig jaar afscheid als presentatrice van het NOS Journaal. Sindsdien heeft ze geen moment stilgezeten. "Ik heb het veel te druk met al die leuke dingen die ik doe."

De Boer richtte zich op een oude hobby: fotograferen. Er kwamen onder meer twee kookboeken met haar foto's uit. Heimwee naar Hilversum heeft ze absoluut niet. "Het was een geweldige tijd", vertelt De Boer in het AD. "Maar als presentatrice zat ik altijd binnen en kende ik een halfjaar van tevoren mijn rooster."

"Nu is mijn werk afwisselender en eigenlijk ook leuker. Ik kijk in mijn agenda en denk: 'waar ga ik deze week allemaal weer naartoe? Ik bepaal zelf wat ik ga doen: de ultieme vrijheid!"

De Boer (47) wil nog veel doen de komende jaren. "Ik wil uit het leven halen wat erin zit", zegt ze in het interview. Dat komt mede doordat haar moeder op 55-jarige leeftijd overleed. "Ik wil niet aan het eind denken: 'had ik dit of dat nog maar gedaan'. Volop genieten en zo veel mogelijk doen, daar kies ik voor."