Doorgestoken kaart? “Actievoerders bij Jinek willen alleen maar beroemd worden”

Kijkers van Jinek geloven niks van de 'spontane' actie van twee mannen om aandacht te vragen voor de situatie in Qatar. “Dit is in scène gezet. John van den Heuvel zat daar nota bene!” en “Alles voor de kijkcijfers”, zeggen kijkers op Twitter, die suggereren dat het om een PR-stunt gaat.

Twee jongens uit het publiek deden gele hesjes aan en gingen naast de talkshowhost staan. De ene riep: “Wij zijn hier voor Qatar. Vandaag komen we op voor Qatar. Bouwvakkers worden laag betaald, ze overlijden. Laten we allemaal opstaan, laat je allemaal horen voor Qatar. Qatar, Qatar, Qatar!”

Dit blijkt youtuber Tempest te zijn, die met deze 'ludieke actie' zijn volgersaantal hoopt te vergroten. Een week geleden postte hij nog een video met als titel: 'Inbreken als medewerker bij Ajax vs PSV!' Even later gaan ze weer zitten en dat was dat. De andere jongen is zanger Gavin, die beroemd wil worden met zijn Instagram-account.

Aan tafel zat ook misdaadverslaggever John van den Heuvel die uitlegde hoe hij al jaren met strenge beveiliging leeft vanwege ernstige bedreigingen. “Ik vraag me werkelijk af of deze jongetjes ooit naar Jinek hebben gekeken. En hoe het mogelijk is dat ze binnen konden komen terwijl notabene John van de Heuvel te gast was”, schrijft een twitteraar.