Nederland telt steeds meer A’dam-E.V.A.-cafés

Nederland krijgt steeds meer cafés waar mensen op zondagavond samenkomen om de serie A'dam-E.V.A. te kijken. Er zijn inmiddels vijf kroegen die A'dam-E.V.A.-avonden organiseren: in Amsterdam (twee maal), Arnhem, Maastricht en Groningen.

Het initiatief is ontstaan naar Duits voorbeeld. In Duitsland zijn honderden zogenoemde 'Tatort Kneipen', waar fans elke zondag gezamenlijk naar de hitserie Tatort kijken. De A'dam-E.V.A.-fans groeperen zichzelf via Facebook. In de Amsterdamse kroegen BarBra en de Ruyschkamer komen ook regelmatig crew- en castleden van de serie de bijeenkomsten bijwonen.

De hitserie gaat over het (on)vermogen van moderne mensen om zich te verbinden in de grote stad. In de tweede reeks ligt de nadruk nu meer op de hoofdkarakters en hun familie en vrienden dan in het eerste seizoen. De hoofdrollen van Adam en Eva, die proberen te wennen aan hun rol als ouders, worden weer gespeeld door Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven. Het derde seizoen is overigens al in de maak: het is de bedoeling dat dat komend voorjaar al wordt opgenomen. Tussen het eerste en tweede seizoen gaapte door allerlei logistieke problemen een gat van drie jaar.