Bella Ramsey droeg borstbinder tijdens opnames The Last of Us

Bella Ramsey heeft in een interview met GQ verteld dat ze tijdens de opnames van The Last of Us een borstbinder droeg, een corrigerend kledingstuk om de borst platter te maken.

De 19-jarige Ramsey identificeert zich als non-binair en gaat in het interview met GQ in op de rol van genderidentiteit op de set van deze en andere projecten waar ze aan werkte. Zo ging het er veel over met haar Last of Us-tegenspeler Pedro Pascal, wiens zus transvrouw is. "We waren gewoon erg eerlijk en open naar elkaar", aldus Ramsey.

Ramsey vertelt ook dat het haar niet uitmaakt hoe mensen haar aanspreken, dus zijn de voornaamwoorden haar en zij prima. Maar, zegt ze, met 'jongedame' of 'krachtige jonge vrouw' heeft ze meer moeite. "Dat ben ik gewoon niet." Al vindt ze het wel leuk om zulke rollen te spelen. "Omdat het een kans is om iets te zijn dat compleet anders is dan ikzelf."

Kritiek

In de succesvolle serie The Last of Us van HBO speelt genderidentiteit en queer zijn een duidelijke rol, wat het ook al doet in de game waar de serie op is gebaseerd. Dat dit nog steeds leidt tot haatdragende reacties online doet Ramsey niet zoveel. "Ik maak me er niet bijzonder druk om", zegt ze.

"Ik weet dat mensen zullen denken wat ze willen denken", gaat ze verder. "Maar ze zullen er maar aan moeten wennen. Als je de show niet wilt zien omdat het homoseksuele verhaallijnen heeft, omdat het een transkarakter heeft, dan is dat jouw probleem en mis je iets."